priopćenje za medije

Reformisti: 'Svaki dan je bitan, raspustimo Sabor i idemo na izbore'

Objavljeno: 20.02.2024. 13:30

Zadnja izmjena: 20.02.2024. 14:07

Narodna stranka - Reformisti danas je zajedno s predstavnicima ostalih stranaka koalicije 'Za bolju Hrvatsku' održala konferenciju u Hrvatskom saboru na kojoj su govorili o inicijativi oporbe za raspuštenje Sabora i izvanredne parlamentarne izbore.

Predsjednik Reformista, Radimir Čačić, rekao je kako zbog svog iskustva u politici može objektivno sagledati trenutnu situaciju u Hrvatskoj. Kazao je kako političari kad dođu na funkciju misle da su 'stekli sve znanje i pamet', a isto smatra i za trenutnog predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića.

- Međutim, nije to baš tako. Imali smo samo jednu vladu u povijesti koja je bila uistinu reformska te koja je bez EU novca snažno stizala razvijene zemlje u Europi vlastitom pameću i napravila nekoliko vrlo bitnih reformskih poteza. Ali to nije Plenkovićeva vlada! Tu vladu koalicije 6 stranaka vodio je čovjek kojemu je bila potpuno strana poruka, jedan vođa, jedan narod, jedna država i upravo zato je bila najuspješnija. – kazao je Čačić.

Predsjednik Fokusa Davor Nađi rekao je kako su sve stranke koalicije podržale oporbeni zahtjev, a s istim se složila i saborska zastupnica IDS-a Katarina Nemet.


Priopćenje Narodne stranke - Reformisti prenosimo u cjelosti: 

Svaki dan je bitan, zato hitno raspustimo Sabor i idemo na izbore

Predstavnici koalicije stranaka Za bolju Hrvatsku koju čine stranke Fokus–IDS–NS Reformisti i PGS održali su konferenciju za medije u Hrvatskom saboru na temu oporbene inicijative za raspuštanjem Hrvatskog sabora i izlazak na parlamentarne izbore. Okupljenima su se obratili predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, saborska zastupnica iz redova IDS-a Katarina Nemet te predsjednik stranke NS Reformisti Radimir Čačić.

O svom bogatom političkom iskustvu pričao je predsjednik Narodne stranke – Reformisti Radimir Čačić koji je naglasio da je vjerojatno jedini aktivni političar koji je dobro poznavao sve predsjednike države, vlada te sve ministre od nastanka Hrvatske s lijeva i desna pa može objektivno sagledati situaciju u kojoj se država trenutno nalazi. „Veliki broj političara je dolaskom na funkciju mislio da su sjedanjem u fotelju stekli sve znanje i pamet, pa tako i Plenković. Međutim, nije to baš tako. Imali smo samo jednu vladu u povijesti koja je bila uistinu reformska te koja je bez EU novca snažno stizala razvijene zemlje u Europi vlastitom pameću i napravila nekoliko vrlo bitnih reformskih poteza. Ali to nije Plenkovićeva vlada!“ – istaknuo je Čačić i spomenuo svrstavanje Hrvatske među demokratske zemlje, potpis sporazuma za ulazak u Europsku uniju, brojne projekte poput autocesta na kojima Hrvatska danas živi od turizma, a živjet će i u narednim desetljećima. „Tu vladu koalicije 6 stranaka vodio je čovjek kojemu je bila potpuno strana poruka, jedan vođa, jedan narod, jedna država i upravo zato je bila najuspješnija.“, završio je Čačić.

Davor Nađi je istaknuo da su sve stranke koalicije Za bolju Hrvatsku podržale oporbeni zahtjev jer smatraju da je vrijeme da se čim prije raspusti Hrvatski sabor i zatim ide na parlamentarne izbore. „Da smo to napravili prije 2 tjedna, Turudić ne bi bio izabran. Zato je svaki dan bitan. Premijer je iziritirao mnoge sa svojim nastupom. Počevši od javnih službi, EU institucija, građane, ali i svoje birače.

Saborska zastupnica IDS-a Katarina Nemet oporbenu inicijativu ocijenila je kao odraz ozbiljne zabrinutosti stanjem demokracije i povjerenjem u ključne institucije pravnog sustava, nadodavši da je upravo koalicija Za bolju Hrvatsku pokazala svojim primjerom kako se uspješno vode lokalne sredine te da posjeduju znanje kojim mogu Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život.

Komentari