Reformisti mjesnog ogranka Kućan Donji jučer su pokrenuli peticiju za hitnom sanacijom pružnog prijelaza u mjestu Kućan Donji kod VII. osnovne škole. U tome su im se pridružili kolege iz mjesnih ogranaka Kučan Gornji, Kučan Marof i Zbelava.

Reformisti su uputili ponovni zahtjev sa prikupljenim potpisima mještana Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam i HŽ infrastrukturi za hitnom sanacijom navedenog kružnog prijelaza. Na to ih je potaknuo odgovor HŽ infrastrukture u kojem se navodi da je  navedeni pružni prijelaz u planu sanacije u razdoblju 2015. – 2025., no da se vrši prema prioritetu na broj nezgoda, a financijski da ga nije moguće sanirati prije kraja 2018.godine.

Reformisti napominju da je takav odgovor stigao bez obzira što navedeni prijelaz nije obilježen svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, nema branika ni polubranika, a na njemu se događaju učestale nesreće, te smatraju da je navedeni pružni prijelaz izrazito opasan, nepregledan za sve sudionike prometa, te se također nalazi se na samo 100 metara od VII. osnovne škole i vrtića. Dodaju da je sama cesta uz prijelaz puna rupa i izrazito prometna, na navedenom prijelazu ne postoji mogućnost mimoilaženja dvaju vozila te je kao takav pružni prijelaz  neprihvatljiv i svakim danom povećava se rizik od novih nesreća.

- Ovim putem želimo skrenuti pozornost nadležnim službama da je ovaj pružni prijelaz opasan za sve sudionike prometa, a njegova sanacija se odgađa i ne rješava bez obzira na sve naše apele i nesreće koje su se dogodile. Poučeni tragičnom nesrećom u Kućan Marofu prije nekoliko godina, u kojoj je smrtno stradala mlada obitelj pa se nakon toga postavila rampa pitamo se, ukoliko se dogodi nova nesreća, tko će preuzeti odgovornost?zaključuju u dopisu Reformisti mjesnih ogranaka Kućana Donjeg, Gornjeg, Marofa i Zbelave.

Komentari

06.07.2016. 15:42h Zadnja izmjena: 06.07.2016. 18:57