priopćenje javnosti

Reformisti: Troškovi za bale biti će 'sića' u odnosu na troškove Aglomeracije u režiji HDZ-Čehok

'Ključan udar na Varkom i Grad biti će penalizacija EU zbog kriminalnim radnjama kompromitiranog cijelog projekta Aglomeracije, a ona bi prema prvim procjenama mogli dosezati i do milijarde kuna', tvrde Reformisti...
Objavljeno: 02.08.2022. 18:39

Zadnja izmjena: 02.08.2022. 18:50

Narodna stranka - reformisti oglasila se priopćenjem za medije u kojem tvrde kako će se Varkom nakon nedavne akcije OLAFA-a biti primoran zadužiti za 70 milijuna kuna, dok bi penalizacija mogla dosezati i milijardu kuna.

- Nakon što je od strane OLAF-a razotkrivena kriminalna hobotnica HDZ/Gotić – Čehok/Bunić pred Varkomom, a time i Gradom Varaždinom, vjerojatan je takav financijski udar prema kojima će kriminal iz prvobitnih optužnica Čehoka vezanih uz zbrinjavanje otpada i malverzacije nekretninama biti tek manji iznos - poručuju uz zaključak kako će, s obzirom na sve što navode, "troškovi za bale biti 'sića0' u odnosu na troškvoe Aglomeracije u režiji HDZ-Čehok".

U ostatku priopćenja svoje tvrdnje obrazlažu sljedećim riječima:

Odmah po uhićenju bivšeg direktora Varkoma Željka Bunića (NL Čehok) i poduzetnika Roberta Gotića (HDZ) samo da bi se završili radovi na najvećem projektu koji se provodi u Varaždinskoj županiji, Varkom odnosno Grad kao većinski vlasnik, moraju se zadužiti za cca 70 milijuna kuna.

Ukoliko se tvrtkama koje provode radove sredstva ne isplate, oni će obustaviti radove i ostaviti nezavršen projekt i naravno tužiti Varkom odnosno Grad, a o troškovima istog ne možemo niti nagađati. No, ključan udar na Varkom i Grad biti će penalizacija EU zbog kriminalnim radnjama kompromitiranog cijelog projekta Aglomeracije, a ona bi prema prvim procjenama mogli dosezati i do milijarde kuna.

Poduzetnik Gotić (HDZ), bivši direktor Varkoma Bunić (NL Čehok) uz podršku tadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora (NL Čehok) kao i članova Nadzornog odbora (NL Čehok 3, HDZ 3, HNS 1, SDP 1) kriminalnu akciju vrijednosti čak 30 milijuna eura (prema optužbi OLAF-a) počeli su na način da su raskinuli prvobitni ugovor, a da bi ugovor mogli dodijeliti tvrtki Roberta Gotića (HDZ) za 50% veću cijenu!

Potpuno je jasno da će sve posljedice ove moguće financijske katastrofe nastale prema prijavi DORH-a  i OLAF-a zbog kriminalnog udruživanja Gotića (HDZ) i Bunića (NL Čehok) snositi kao i uvijek jedino i isključivo građani Varaždina i drugih općina i gradova Varaždinske županije, osim područja Ivanca gdje na vlasti nije bila kriminalna hobotnica.

Komentari