zdravstveni problem

Reformisti upozoravaju: "Grad Varaždin ne mari za probleme koje uzrokuje ambrozija"

Objavljeno: 18.08.2016. 17:00

U priopćenju Narodne stranke - REFORMISTI stoji upozorenje kako je ambrozija, najraširenija biljka koja uzrokuje zdrastvene probleme alergičarima, u svom punom cvatu, a smatraju kako odgovorni Upravni odjel kao i grad Varaždin ne mare za tu činjenicu. 

- Ne samo da se po okolnim i prigradskim mjesnim odborima ne vodi računa o uklanjaju ove štetne biljke, pa čak i na posjedima koji su u vlasništvu Grada a na koje su upozorili Reformisti 7. mjesnog ogranka Biškupec, već u samom centru Varaždina rastu doslovno "drva" ambrozije - ističu u priopćenju Reformisti.

Tako navode atomsko sklonište u  Zagrebačkoj ulici, točnije prostor iza zgrade Zagrebačka 73, koji je pod upravljanjem Centra za civilnu zaštitu. Za taj prostor u priopćenju tvrde da se ne vodi nikakva briga oko njegovog  uređenja, a da je rezultat toga šikara ambrozije koja je u punom cvatu.

- Žalosna je činjenica da je Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam upozorio građane za uklanjanje ambrozije u trenutku kad je već cvatnja počela, te je itekako zakasnio u svojoj velikoj brizi - dodaju Reformisti u priopćenju za medije.

Ističu da su se s ovim problemom od 2001. godine uspješno "borili" članovi Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Varaždinske županije, a ove godine im je to onemogućeno zbog kako se navodi "nedostatne" dokumentacije prilikom javljanja na javni natječaj.

- Dok alergičari pate zbog zdravstvenih problema, dok građani negoduju razočarani odgovornim službama, gradske vlasti ne poduzimaju ništa da riješe ovakve probleme, koji ne iziskuju velike novčane izdatke već samo brigu za svoje građane - završavaju ovim riječima priopćenje.

 

 

 

Komentari