PRIOPĆENJE REFORMISTA

Reformisti: Za Dan žena HDZ 'poklonio' listu za Sabor 'Muževni budite'

Objavljeno: 08.03.2024. 08:45

Zadnja izmjena: 08.03.2024. 08:45

Narodna stranka – Reformisti obratila se jutros priopćenjem u kojem poručuju kako je HDZ za Dan žena 'poklonio' listu za Sabor pod nazivom 'Muževni budite'.

Kako navode, svojom listom za parlamentarne izbore pokazali su 'najbolju sliku o ravnopravnosti žena u Hrvatskoj'.

- HDZ je za parlamentarne izbore predstavio listu „Muževni budite“- kako bi klečavci s trgova rekli. Od 11 nositelja lista u 11 izbornih jedinica niti jedne jedine žene! I to vladajuća stranka misli o ženama, da ne zavrjeđuju biti prve – nigdje – piše u priopćenju.

Reformisti kažu kako HDZ ne poštuje temeljne civilizacijske vrijednosti koje kažu NE nasilju i NE nasilnicima jer, kako tvrde, za nositelja liste u III. Izbornoj jedinici izabrali su prijavljenog nasilnika.

- A što kaže HDZ? Prijavljenog nasilnika – za nositelja liste. Anđelko Stričak prijavljen za obiteljsko nasilje dva puta 2009. i 2017., a zadnje je prijavljen za vrijeđanje i omalovažavanje policajaca nakon tučnjave u kafiću u alkoholiziranom stanju. Takva osoba u demokratskim društvima ne bi mogla biti niti dionikom političkog ili javnog života ali u HDZ-ovoj Hrvatskoj takva je osoba nositelj liste 3.izborne jedinice, dakle prvi, dakle po HDZ-ovim kriterijima i kriterijima Andreja Plenkovića – najbolji - stoji u priopćenju. 


Priopćenje Narodne stranke - Reformisti

Za Dan žena HDZ „poklonio“ listu za Sabor „Muževni budite“

Dan žena je uvijek trenutak da se naglašeno progovori o poziciji žena danas u Hrvatskoj, ali najbolju sliku o ravnopravnosti žena u Hrvatskoj dao je ovaj tjedan HDZ.

HDZ je za parlamentarne izbore predstavio listu „Muževni budite“- kako bi klečavci s trgova rekli. Od 11 nositelja lista u 11 izbornih jedinica niti jedne jedine žene! I to vladajuća stranka misli o ženama, da ne zavrjeđuju biti prve - nigdje.

Ali nije kod HDZ-a upitno samo poštivanje demokratskih standarda zastupljenosti žena, kod HDZ-a postoji ozbiljan problem poštivanja temeljnih civilizacijski vrijednosti. Te temeljne civilizacijske vrijednosti kažu NE nasilju i NE nasilnicima.

A što kaže HDZ? Prijavljenog nasilnika – za nositelja liste. Anđelko Stričak prijavljen za obiteljsko nasilje dva puta 2009. i 2017., a zadnje je prijavljen za vrijeđanje i omalovažavanje policajaca nakon tučnjave u kafiću u alkoholiziranom stanju.

Takva osoba u demokratskim društvima ne bi mogla biti niti dionikom političkog ili javnog života ali u HDZ-ovoj Hrvatskoj takva je osoba nositelj liste 3.izborne jedinice, dakle prvi, dakle po HDZ-ovim kriterijima i kriterijima Andreja Plenkovića – najbolji.

Nažalost, Hrvatska je ovakvim potezima HDZ-a dotakla novo dno.

Građani znaju da nasilju treba reći NE, građani znaju da nasilnicima treba reći NE, a nadam se da će znati i HDZ-ovoj listi Muževni budite reći NE!

Komentari