presica stožera

Osam "relaksacija" mjera na području grada Varaždina

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar danas je održao medijsku konferenciju na kojoj je bilo riječi o promjenama koje su se na području grada dogodile tzv. relaksacijom mjera zaštite od epidemije korona virusa...
Objavljeno: 27.04.2020. 13:26

Zadnja izmjena: 27.04.2020. 13:44

Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina Zlatan Avar danas je održao medijsku konferenciju na kojoj je bilo riječi o promjenama uslijed relaksacije mjera zaštite od epidemije korona virusa.

Ovo je osam glavnih točaka:

  • UKIDAJU SE KVARTOVSKE OPHODNJE, međutim i dalje je zabranjena upotreba igrališta, te će se spomenuto kontrolirati, kako od strane Civilne zaštite tako i od policije i od vatrogasaca.
  • KONTROLA TRGOVINA: Civilna zaštita nadzirat će pridržavaju li se trgovine protuepidemijskih mjera. Dosada su, kao što rečeno, zabilježena tri slučaja kršenja, te se apelira na pridržavanje.
  • PARKIRANJE BESPLATNO: Parkiranje na području grada ostaje besplatno do 11. svibnja, a nakon toga donijet će se odluka s obzirom na situaciju.
  • SPORTAŠI: Kao što je poznato, dozvoljeni su individualni ali i grupni trenzinzi sportaša prve i druge kategorije, ali ne u grupama većim od pet sudionika. Ostali sportaši pozivaju se da se za postupanje u slučaju nedoumica obrate Stožeru civilne zaštite ili  Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.
  • KNJIŽNICE/MUZEJI: Knjižnice su počele s radom, nakon što su se za vikend pripremile za protuepidemijske mjere. Muzej svoja vrata otvara od sutra, a građani se mole za strpljenje i poštivanje mjera.
  • TRŽNICA I RAD NEDJELJOM: Sukladno odluci Vlade, Gradska tržnica također neće raditi nedjeljom.
  • SPROVODI: U konzultaciji s Parkovima sprovodi će se i dalje odvijati pod mjerama opreza, odnosno u nazočnosti samo najuže obitelji.
  • JAVNI PRIJEVOZ: Javni prijevoz sada je omogućen, međutim više informacija biti će poznato naknadno, s obzirom da prema Varaždinu gravitiraju i druge sredine. U autobusima je dužnost sjedati u svaki drugi red i na kraj sjedala.

Komentari