Revolt u Ivancu: Na isti način ispod naših prozora mogli su graditi i nuklearnu centralu

Objavljeno: 08.05.2015. 11:46

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 14:26

U četvrtak, 7. svibnja, kako nam javljaju revoltirani stanari stambene zgrade u ivanečkoj ulici Ladislava Šabana, točno ispod njihovih prozora bez ikakve je najave započelo iskapanje travnate površine, njihovog jedinog preostalog zelenila, na koju bi trebala biti smještena infrastruktura za širokopojasni internet i kabelsku televiziju.

- Naravno da smo revoltirani i bude li potrebno, borit ćemo se sve do Strasbourga jer nikada nećemo dopustiti da to ovdje proradi. Na isti način, bez da se pitalo ljude koji tu žive, iza naše zgrade mogli su napraviti i nuklearnu centralu – kaže Drago Čovran, predstavnik stanara zgrade uz koju se vrše sporni iskopi.

Čovran ističe da im je zbog radova otežan i ulazak u samu zgradu, a stanari, premda ujedinjeni u mišljenju da „toga ovdje ne treba“, pred mikrofon ili kameru za sada ne žele. Radnici koji iskope vrše kažu da nemaju saznanja o tome tko je izvođač radova ni o čemu je zapravo riječ, već znaju samo to da su ih poslali zakopati betonske cijevi.

No predstavnik revoltiranih stanara Čovran odgovornim smatra poglavito Grad Ivanec, gdje mu je rečeno, kako tvrdi, da oni imaju pravo postaviti infrastrukruru bez suglasnosti stanara.

- Kažu da je sve bilo na Gradskom vijeću, a kako onda za to nitko nije čuo?! Radi se o čistoj ilegalnoj raboti – kategoričan je predstavnik ljudi koji, osim toga što im smeta narušavanje okoliša oko njihove zgrade, strahuju od eventualnog zračenja i „zujanja“ klima uređaja koji će hladiti objekt „pun kabela“. - Smješten točno ispod njihovih prozora...

 

Komentari