doznajemo!

RezervArt ostaje u Gradu Varaždinu, dobit će i proračunsku subvenciju!

Objavljeno: 12.07.2022. 11:40

Zadnja izmjena: 12.07.2022. 11:40

Nakon što je varaždinski umjetnik Nikola Vudrag nedavno u našem eTV studiju najavio preseljenje RezervArta iz prostora kod Drave u Istru, ta se tema pojavila i na sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo Vudrag je najavio preseljenje u Istru jer je, kako tvrdi, direktor Varkoma Bruno Ister rekao "da nisu društveno korisni", a na području Varaždina nisu pronašli adekvatniji prostor za udrugu. Stoga, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Neven Bosilj najavio je sastanak s umjetnikom, a što su dogovorili, objasnio je u današnoj emisiji.

- Jučer u 11 sati smo se sastali u mom uredu s direktorom Varkoma, gospođom Banić, gospodinom Tkalecom i mojim zamjenikom te, kako bismo izbjegli nesuglasice i da imamo tri strane, dakle Grad, udrugu RezervArt i Varkom, dogovoreno je da će kompletni objekt Grad unajmiti od Varkoma. Varkom će nakon toga ispasti iz igre, a Grad će s RezervArtom dogovarati daljnje korake. Mislim da su Vudrag i Banić zadovoljni takvim rješenjem.

'Jedni od rijetkih u Hrvatskoj'

Udrugu umjetnika koja djeluje u RezervArtu Grad Varaždin će uvrstiti i u proračun.

- Oni su osnovali umjetničku organizaciju te ćemo ih rebalansom staviti u naš proračun tako da će se i oni financirati putem proračuna. Mislim da je to jedna lijepa priča. To je samoodrživi "hub" kreativne industrije kao jedan od rijetkih u Hrvatskoj i da će se taj prostor i dalje razvijati. Mislim da smo psotigli sporazum, Rezervart ostaje u Varaždinu.

 

Komentari