prezentacija rezultata

REZULTATI TURIZMA Međimurce "šišamo" za tri mjesta - kuće za odmor najveći pogodak

Turizam Varaždinske županije drugu godinu zaredom zabilježio je rast broja noćenja, te s rastom od 10,48 posto sada već za tri mjesta „bježi“ Međimurskoj županiji koja je ranijih godina ostvarivala bolje rezultate....
Objavljeno: 14.02.2020. 12:11

Zadnja izmjena: 14.02.2020. 14:51

Turizam Varaždinske županije drugu godinu zaredom zabilježio je rast broja noćenja, te s rastom od 10,48 posto sada već za tri mjesta „bježi“ Međimurskoj županiji koja je ranijih godina ostvarivala bolje rezultate. Rečeno je to danas na prezentaciji rezultata Turističke zajednice Varaždinske županije kojoj presjedava savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević.

Varaždinska županija tako se smjestila na sredinu top-10 ljestvice hrvatskih županija koje su 2019. godine ostvarile najbolji rast broja noćenja, odnosno ispred Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, ali i Grada Zagreba te Zadarske županije. Prošle godine, podsjetimo, broj noćenja u Varaždinskoj županiji rastao je za gotovo 20 posto, a ove godine pozitivan trend je nastavljen. Možda najveći obol dobrom rezultatu dao je projekt kuća za odmor („Kuće za odmor s pričom“), budući da broj objekata i kreveta u posljednje dvije godine raste prema stopi većoj od 200 posto, što je rezultiralo i rastom broja noćenja od 231,06 posto.

Kapitalne investicije i 31 manifestacija

Natalija Martinčević istaknula je i kapitalne invesiticije koje su u tijeku, a ukupno „teže“ gotovo 130 milijuna kuna. Riječ je o Termama i Konstantivnom domu u Varaždinskim Toplicama, gdje se završetak projekta predviđa u siječnju 2021., te obnovi „Minerve“ koja će biti dovršena već u kolovozu ove godine. U protekle dvije godine, kako je naglasila Martinčević, pokrenuta je i 31 manifestacija, od čega su one najveće i organizacijski najzahtijevnije „Bučograd – županija u malom“ i „Svečani bal“. Ulagalo se u cikloturizam, gastronomiju (Bučino ulje), ali i prezentaciju turizma Varaždinske županije – izdavanjem publikacija, kao i prezentacijama održanim u Zagrebu, Londonu, Beču, itd.

Komentari