o izgradnji vrtića

Liste čekanja za vrtiće nisu realne? Evo što se o tome govori

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.10.2021. 10:13

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 10:13

Foto: Ilustracija

Vijećnica Dubravka Novak je na protekloj sjednici Gradskog vijeća postavila pitanje vezano uz planiranu izgradnju novih dječjih vrtića u Varaždinu.

Konkretno, vijećnicu je zanimalo planira li se raditi još koji vrtić osim onoga u Hrašćici i kakve su uopće potrebe građana. 

Kako stoji u službenom odgovoru Grada Varaždina, do kraja 2021. godine u proračunu ne postoji predviđeno ulaganje u dječji vrtić osim onoga u Hrašćici koji je prijavljen na europske fondove. Prema njihovim podacima, u ovom trenutku ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Varaždina ukupno pohađa preko 1800 djece koji su smješteni u osam objekata Dječjeg vrtića Varaždin te u jednanaest dječjih vrtića privatnih osnivača i vjerske zajednice. 

- Upoznati smo da u pojedinim dječjim vrtićima postoje liste čekanja, međutim iste ne odražavaju pravo stanje s obzirom da roditelji prijavljuju djecu istovremenom u više vrtića zbog različitih razloga ( blizina posla, želja za točno određenim objektom, blizina djedova i baka i slično), pa se ista djeca nalaze na nekoliko lista čekanja - objašnjavaju iz Grada Varaždina.

Komentari