Ruka prijateljstva

Ruski veleposlanik u Varaždinu: Ovdje postoji niša za Rusiju, pomogat ćemo jer volimo vaš kraj

Objavljeno: 14.04.2016. 13:35

Foto: Ivan Tomašković

Veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov danas je posjetio Varaždinsku županiju gdje se sastao sa županom Štromarom, dožupanima Kišićem i Košićem te dogradonačelnikom Vjeranom Radelićem.

Razgovaralo se uglavnom o kulturnoj suradnji.

- U posljednjih deset godina imamo izuzetnu suradnja s Rusijom na kulturnom i obrazovnom, no na gospodarskom planu suradnja nije na visini s obzirom na sankcije Europske komisije Rusiji - rekao je Štromar te dodao kako je s veleposlanikom dogovoreno da će se Ruska Federacija ponovo javiti za pokrovitelja Baroknih večeri, a također kada će ruski ansambli imati nastup u Zagrebu, nastupit će u Varaždinu.

Prijateljski odnos Rusije i Hrvatske istaknuo je i veleposlanik Azimov te dodao kako suradnja Varaždinske županije i Rusije može biti na još višem nivou.

- Nisam baš zadovoljan naš odnosom Varaždinskom županijom. Mislim da bi Rusija više mogla pomagati gradu i županiji u različitim projektima. Bilo mi je vrlo ugodno, postoji niša za Rusiju u ovom kraju, a mi ćemo pomagati jer volimo vaš kraj - zaključio je Azimov.

Kako je bilo na sastanku možete pogledati na fotografijama.

Komentari