župan obišao novi studio

S emitiranjem u Elektrostrojarskoj školi počeo radio „Novi val“ – radio koji se gleda

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.03.2021. 12:00

Zadnja izmjena: 18.03.2021. 12:47

U Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, s emitiranjem je počeo neprofitni internetski radio „Novi val“. „Radio koji se gleda“ ide u korak sa suvremenim trendovima i spaja vizualni i audio izričaj tako da slušatelji, odnosno gledatelji mogu vidjeti što se događa u radijskom studiju.

Radio je ujedno i kabinet u kojem učenici za zanimanja medijski tehničar te polaznici Centra izvrsnosti za hrvatski jezik imaju priliku, pod vodstvom profesionalnih novinara i voditelja te medijskih specijalista, na stvarnom primjeru, učiti kako se kreiraju medijski sadržaji u skladu s pravilima struke.

- U opremanje radijskog studija uloženo je 170.000 kuna što možda nije veliki iznos, ali puno je veća vrijednost ono na što se to nadograđuje, a to je stručan i obrazovan kadar koji ovdje radi. Oni su temelj i bez njih se ovo ne bi moglo napraviti – istaknuo je župan Radimir Čačić koji je posebno bio impresioniram uređenjem radijskog studija.

Ravnatelj Igor Kos pojasnio je su školi djeluju tri centra izvrsnosti te kako je pokretanje radija samo kockica u mozaiku dosad odrađenih aktivnosti škole i Županije. Rekao je i da je za pokretanje radija bilo je potrebno puno znanja, energije, truda i podrške te zahvalio svima koji su bili uključeni u realizaciju.

Otvorenju su nazočili savjetnica župana za pripremu razvojnih i projektnih strategija u društvenoj djelatnosti Zdravka Grđan i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek.

Komentari