Slađana Herman iz restorana "Herman" u Goričanu, skupila je najviše bodova u tri natjecateljske kategorije i pobijedila na natjecanju 4. kola Hrvatskog kuharskog kupa, na "Zlatnom suncu Dalmacije".
Četrnaestero natjecatelja iz cijele Hrvatske „ukrstilo je kuhače“ i pripremalo svečane hladne plate od povrća, glavna jela od orade i vina, a slastičarko umijeće pokazali su kod pripreme hladnog deserta od suhe smokve, badema i prošeka.
Radove natjecatelja ocjenjivali su eminentni kuhari, članovi Sekcije ocjenjivača HKS-a, koji su osobitu pažnju posvetili vanjskom izgledu, sastavu i ono najvažnije - okusu jela!
Najbolji u pripremi hladne plate bio je Frane Soža iz hotela „Zora“ u Primoštenu gdje se natjecanje i održavalo, dok je najviše umijeća u sljubljivanju orade i vina pokazao je Paolo Šverko iz restorana „Fančita“ u Vrsaru. Tomislav Karamarko iz hotela „Funimation“ u Zadru pripremio je desert koji se najviše dojmio ocjenjivačkog suda.
Posljednje natjecanje u ovom ciklusu Hrvatskog kuharskog kupa održati će se 4. i 5. travnja u hotelu The Westin u Zagrebu.
Komentari