varaždinska županija

"Sada su jasni prioriteti", poruka je druge sjednice Savjeta za obrazovanje i gospodarstvo

Objavljeno: 01.12.2021. 14:23

Zadnja izmjena: 01.12.2021. 14:24

Na drugoj sjednici savjeta za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije koja je danas održana u Županijskoj palači u Varaždinu usvojen je program rada savjeta, a prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa prisutne je upoznala sa projektnom praksom Fakulteta organizacije i informatike na području visokog obrazovanja i praćenja trendova na tržištu rada.

Uz predsjednicu Savjeta koja je i vodila sjednicu, sjednici su prisustvovali i župan Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te Renata Skoko, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Župan Stričak je naznačio kako je jučer održana sjednica Županijske skupštine na kojoj je usvojen novi županijski proračun, iz kojeg je vidljivo da je više od polovice Proračuna namijenjeno obrazovanju (51,3%) te zatim za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo (16%), što su ujedno područja nad kojima županije imaju najveće ovlasti.

- Ovime županijska vlast jasno pokazuje temeljne razvojne prioritete. Što se tiče područja koja spadaju pod vašu ingerenciju, od projekata koje planiramo u području obrazovanja su uvođenje i očuvanje sustava jednakih šansi, uspostavom centara izvrsnosti od vrtića preko srednjih škola sve do centara izvrsnosti , organizacija cjelodnevne nastave u osnovnim školama (dogradnja preostalih škola). Od projekata u visokoškolskom obrazovanju treba izdvojiti projekt STEM centar Sveučilišta Sjever i projekt Sveučilišnog kampusa Varaždin – faza II, Fakulteta organizacije i informatike koji će danas predstaviti projektne aktivnosti koje prate trendove na tržištu rada i pri tome postiže izvrsne rezultate – rekao je župan.

Komentari