Gradu Lepoglavi i Glazbenoj školi Varaždin u interesu je da Područni odjel osnovne glazbene škole, kojeg je varaždinska Glazbena škola 1993. godine otvorila u Lepoglavi, i dalje radi. To su na sastanku održanom u Lepoglavi, na kojem se razgovaralo o budućnosti navedenog Područnog odjela glazbene škole, potvrdili gradonačelnik Marijan Škvarić i ravnatelj Glazbene škole Varaždin Davor Matačić.

Sastanku su nazočili i glazbeni pedagozi iz Lepoglave, ujedno i članovi lepoglavske Limene glazbe, Franjo Ježek, Željko Huten i Želimir Dubovečak te voditelj smjene varaždinske Glazbene škole Nikola Novak.

Na sastanku je zaključeno da je želja svih sudionika da Područni odjel glazbene škole u Lepoglavi pohađa što više polaznika i da pri tom zastupljenost puhačkih instrumenta, s obzirom na lepoglavsku glazbenu tradiciju vezanu za limenu glazbu, bude znatno veća nego je to slučaj sada.

Upravo je manja zainteresiranost djece za upis u glazbenu školu istaknut kao jedan od glavnih problema te je na sastanku dogovoreno intenziviranje aktivnosti kojima bi se djeca potaknula na upis. Između ostalog, nastavit će se započeta praksa varaždinske Glazbene škole održavanja glazbenih prezentacija polaznika Glazbene škole u osnovnim školama na području grada, ali i okolnih područja koja gravitiraju Lepoglavi.

Također, na sastanku je odbačena mogućnost da se Područni odjel u Lepoglavi izdvoji iz Glazbene škole Varaždin i nastavi raditi pod okriljem OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi.

- Želimo potaknuti što više djece s gradskog područja, ali i okolnih mjesta, na upis u glazbenu školu u Lepoglavi. Grad Lepoglava će, kao što je i do sada činio, podržati rad Glazbene škole. Upravo je ta podrška dala djeci s gradskog područja, koja se danas ozbiljno bave glazbom, priliku da se glazbeno obrazuju. Naravno, želja nam je i na ovaj način sačuvati bogatu glazbenu tradiciju našeg grada – istaknuo je gradonačelnik Škvarić
 

Komentari

13.03.2018. 11:27h Zadnja izmjena: 13.03.2018. 11:32