"kapitalni projekt"

Šaulovec prva točka Županijske skupštine - evo uvjeta i načina na koji bi se kupio...

Objavljeno: 11.04.2018. 14:04

Zadnja izmjena: 11.04.2018. 15:42

Foto: ilustracija

Da je namjera kupnje dvorca Šaulovec izuzetno važna aktualnoj županijskoj vlasti, čini se već iz samog dnevnog reda sjednice Županijske skupštine koja će se održati sljedeći tjedan u srijedu 18. travnja. Naime, riječ je već o prvoj točki u kojoj je ova investicija okarakterizirana – kapitalnim županijskim projektom.

Dvorac bi se kupio kreditom kod Zagrebačke d.d. uz fiksnu kamatnu stopu od 2,30% i rokom otplate od 10 godina, a prvi anuitet dospio bi u siječnju 2019. godine. Odabir poslovne banke proveo je nadležni Upravni odjel, a ukoliko prijedlog potvrdi Skupština, postupak je sljedeći: Ministarstvu financija podnosi se zahtjev za dobivanjem suglasnosti za kreditnim zaduženjem, koje krajnje i prijedlog istog ministarstva, odobrava Vlada RH. Kredit bi iznosio do najviše 8 milijuna kuna, međutim na drugoj javnoj dražbi utvrđena je početna cijena dvorca nešto veća od 4 milijuna kuna.

Prijedlog će na skupštini obrazložiti župan Radimir Čačić, a u pisanom obrazloženju vijećnicima ponovio je da je riječ o vrijednom kulturnom dobru (građevinski najbolje očuvanom te kategorije u Varždinskoj županiji), čime je ono, prema njegovim riječima – javni interes, poglavito u edukativnom i turističkom smislu. Krajnja namjena bila bi mu „vraćati“ uloženo ili barem „pokrivati“ vlastito održavanje, odnosno ekskluzivno ugostiteljstvo, izložbeni prostor, i t.sl. Po objavi objavi ove informacije neki članovi HDZ-a (off the record) bili su stava da neće podržati ovaj prijedlog, a jesu li nakon toga promijenili svoj stav, saznat ćemo uskoro...

Komentari