Savjet mladih grada Varaždina organizira tribinu „Zašto smo Vam teret?!"

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 06.08.2015. 14:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: facebook

Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. kolovoza Savjet mladih Grada Varaždina održat će tribinu pod nazivom „Zašto smo Vam teret?!“.

Sama tribina održat će se u sklopu građanske akcije "KUD Hž Moj kvart" koju financira Regionalna zaklada ZAMAH u okviru poziva "Naš doprinos zajednici". Organizatori akcije su Kulturno umjetničko društvo Hrvatskih željeznica, a partner udruga Era slobodnih ruku.

Panelisti tribine će biti predsjednici lokalnih savjeta mladih i predsjednici udruga mladih i za mlade s područja Varaždinske županije te susjednih županija. Na tribinu će biti pozvani i predstavnici Grada Varaždina i Varaždinske županije kako bi mogli izravno saznati sve o problemima i potrebama mladih, čije kompetencije i potencijali, uz veliku dozu motivacije zasad nadilaze postojeće prepreke. Njihov glas na tribini će biti glas svih mladih koji žele ili jesu društveno aktivni. Rasprava će se velikim dijelom temeljiti na primjeru Centra za malde grada Varaždina u kojem mala grupa volontera/ki već više od šest mjeseci bez ikakve materijalne naknade, potpuno solidarno i nesebično upravlja i uređuje prostor te proizvodi bogat kreativan i edukativan program za mlade Varaždinke i Varaždince.

Cilj tribine „Zašto smo Vam teret?!“ je stvaranje zajedništva među različitim dionicima na području poticanja društvene aktivnosti mladih - udrugama i lokalnim Savjetima mladih, kao i isticanje problema s kojima se susreću mladi aktivisti. Svrha tribine je povezivanje mladih aktivista u dijeljenju iskustava i suradnji na razvoju procesa suočavanja s društvenim izazovima.

Svako povezivanje organizacija koje se bave mladima doprinosi jačanju zajedništva i kreiranju kvalitetnijih programa, a suradnja koja će biti formalizirana između Savjeta mladih Grada Čakovca i Savjeta mladih Grada Varaždina pokazuje da se u ovom dijelu Hrvatske počela skretati pozornost predstavnika lokalnih vlasti na mlade.

Komentari