Radojević u službenom priopćenju

Savjetnik tehničkog ministra okoliša oštro se obrušio na Habuša: „Gradska politika osuđena je na propast“

Objavljeno: 27.06.2016. 13:43

Zadnja izmjena: 27.06.2016. 13:58

Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode

– Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, zajedno s Ministarstvom za zaštitu okoliša i prirode, suprotno načelima uljuđenog dijaloga, izložen je prijetnjama tužbom odvjetničkog društva koje je kao vid pritiska opunomoćio gradonačelnik Habuš. – stoji u službenom priopćenju Saše Radojevića, savjetnika tehničkog ministra zaštite okoliša i prirode.

Varaždinski gradonačelnik Habuš, smatra Radojević, neutemeljeno i suprotno istini nastoji prebaciti odgovornost za nerješavanje sanacije odlagališta Brezje na Fond i Ministarstvo.

– Ističem kako Fond u kontinuitetu, neovisno o političkoj opciji na vlasti, stoji na stajalištu kako je sufinanciranje sanacije moguće i neupitno, ali isto je moguće učiniti samo kroz zakonitu proceduru. – nastavlja savjetnik ministra.

„Pucanj u prazno“

– Takav vid gradske politike osuđen je na propast. Štoviše, pozivanje u dopisima na dokumente koji opravdano i s razlogom nikada nisu potpisani od strane prošlog ministra Mihaela Zmajlovića ukazuje na promašenost inicijative. To je pucanj u prazno. – oštro reagira Radojević, dodajući kako će „punu cijenu, i to u svakom pogledu, nažalost snositi građani“.

Sanacija odlagališta Brezje ne može čekati, ističe Radojević, i nastavlja: – Novac u Fondu je rezerviran i projekt se može realizirati u kratkom roku, no to se mora napraviti po zakonu.

– Pravni timovi Ministarstva i Fonda će nakon što Grad Varaždin razriješi prethodnu pretpostavku i poništi odluku o odabiru koncesionara pružiti punu podršku kako bi se projekt sanacije realizirao odmah i bez odgode. – zaključuje Radojević.

Komentari