grad varaždin

Savjetovanje o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre grada Varaždina

Objavljeno: 01.03.2021. 18:16

Zadnja izmjena: 01.03.2021. 18:16

U razdoblju od 1. ožujka do 30. ožujka 2021. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izradi IV. izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja povijesne jezgre grada Varaždina.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s Nacrtom Odluke o izradi IV. IiD UPU-a povijesne jezgre te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga. Osnovna pitanja koja se trebaju urediti i svrha koja se želi postići jest da se kroz postupak izrade i donošenja IV. IiD UPU-a povijesne jezgre u ciljanom obuhvatu ispita:

  • temeljem Inicijative pod red. brojem 14./2018. Izvješća - rekonstrukcija i nadogradnja bivše robne kuće „Vama“ radi gradnje stanova u višim etažama,
  • temeljem Inicijative pod red. brojem e-2019 Izvješća - usklađenje odnosno prenamjena prostora u Ulici P. Preradovića 4.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sam Nacrt Odluke nalaze se OVDJE.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca zaključno do 30. ožujka 2021. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, Trg slobode 12/II, Varaždin, s naznakom „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o izradi IV. IiD UPU-a povijesne jezgre grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected], također putem obrasca.

Komentari