Odluka stupa na snagu 23. ožujka

Iako su ugostitelji negodovali, nova radna vremena i uvjeti za kafiće i restorane na području Varaždina

Objavljeno: 09.03.2016. 10:10

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 14:49

Foto: Arhiva eVaraždin

Kako je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća izglasana nova Odluka o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina i koja je digla dosta bure kod samih ugostitelja, a ista stupa na snagu 23. ožujka 2016. godine, donosimo vam najvažnije promjene vezane uz propisano radno vrijeme te način i uvjete njegova produljenja.

Ugostiteljski objekti iz skupina Restorani (restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnice i objekti brze prehrane) i Barovi (kavana, caffe bar, buffet, krčma, konoba i klet) mogu raditi svaki dan od 6 do 24 sata, dok ugostiteljski objekti iz skupine Barovi (noćni klub, noćni bar, disco klub) koji ispunjavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima, samo u zatvorenim prostorima, mogu raditi od 21 do 6 sati.

Produljenje uz obrazac UG5

Petkom, subotom i uoči blagdana ugostiteljski objekti iz skupine Barovi (kavana, caffe bar, buffet, krčma, konoba i klet) mogu, uz određene uvjete mogu zatražiti produljenje radnog vremena za dva sata, a zahtjev se podnosi na novom obrascu UG5.

Obrazac za prigodne proslave 5 radnih dana ranije

Ugostiteljskim objektima iz skupine restorani i barovi radno vrijeme se može dodatno produžiti radi organizacije prigodnih proslava. Zahtjev za produženje radnog vremena povodom prigodnih proslava podnosit će se na novom obrascu UGPP8 i to najmanje 5 radnih dana prije proslave.

Obveza ugostitelja

Pod člankom 11., ugostitelji iz skupine Barovi (noćni klub, bar, disco klub) dužni su onemogućiti iznošenje pića i napitaka radi konzumiranja izvan zatvorenih prostora, spriječiti narušavanje reda i mira bez dovođenja sebe u opasnost, te osigurati da se glazba ne čuje izvan zatvorenog prostora.

Za sve nejasnoće - Upravni odjel za gospodarstvo

Grad Varaždin moli sve ugostitelje da prouče novu Odluku o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina te se upoznaju s novim obrascima zahtjeva za produženje radnog vremena.

Ukoliko postoje nejasnoće, sve odgovore moguće je dobiti u nadležnom Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Grada Varaždina Ulica Petra Preradovića 10 (042/658-010), odnosno putem maila na [email protected], gdje ćete dobiti sva potrebna pojašnjenja i upute. 

Komentari