s ciljem razmjene iskustava

SDP-ovci na nacionalnoj konferenciji „Dani regionalnog razvoja i EU fondova" u Šibeniku

Objavljeno: 07.10.2018. 09:15

Zadnja izmjena: 07.10.2018. 12:35

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ove je godine, 4. i 5. listopada u Šibeniku održalo nacionalnu konferenciju "Dani regionalnog razvoja i EU fondova" sa sudjelovanjem preko 700 sudionika. Konferencija se održala s ciljem razmjene iskustava u provedbi EU fondova.

Konferencija je poslužila i kao platforma za predstavljanje razvojnih programa čiji je cilj omogućiti ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva Republike Hrvatske kao i mogućnosti financiranja regionalnoga razvoja sredstvima fondova i programa Europske unije.

Konferenciju su uvodnim obraćanjem otvorili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, a povjerenik Europske komisije za proračun i ljudske resurse Günther H. Oettinger. Uz ministre Horvata, Ćorića, Butkovića te ministricu Divjak, konferenciji su nazočili župani, među kojima i župan Varaždinske županije Radimir Čačić te gradonačelnici, konzultanti, predstavnici razvojnih agencija te korisnici EU fondova.

Od SDP-ovca predstavnika jedinica lokalne samouprave iz Varaždinske županije, bili su  lokalni dužnosnici, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, zamjenik gradonačelnika Lepoglave Hrvoje Kovač, načelnik Petrijanca Željko Posavec te zamjenik načelnika Maruševca Mario Klapša. 

Uoči otvaranja konferencije dodijeljene su i posebne nagrade za najbolje gradove u Hrvatskoj. U finalnom izboru se našao i Grad Ludbreg, a za njim ne zaostaje ni Lepoglava u koju je privučeno preko 2 milijuna eura. Kako poručuju iz SDP-a, Maruševec se profilirao u uspješnu malu općinu, a Petrijanec s novim načelnikom Posavcem ulazi u svijet EU fondova s jasnom namjerom da makne Petrijanec sa začelja po broju EU projekata koji nisu bili prioriteti prethodne vlasti, a što već aktivno radi projektima iz programa „Europa za građane“ te nizom drugih koji su ostvarili financiranje iz resornih ministarstava.

Komentari