nastavak sjednice

SDP-ovci prozvani da su izgubili tri godišnja prireza, a neki imali bruto plaću i 30 tisuća kuna

SDP-ovci sjednici nisu nazočili ni danas, a priopćili su da ne žele doći iz razloga jer ih se vrijeđa na osobnoj i stranačkoj razini, a sve s dozvolom predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana...
Objavljeno: 18.09.2018. 20:00

Zadnja izmjena: 18.09.2018. 20:24

Foto: Viktor Hranić

Danas se bez vijećnika oporbenog SDP-a održao nastavak prošlotjedne sjednice Gradskog vijeća, koja je, podsjetimo, prekinuta iz razloga što su SDP-ovci napustili sjednicu te nije bilo kvoruma.

>>SDP-ovci se nisu pojavili na današnjoj sjednici Gradskog vijeća

SDP-ovci sjednici nisu nazočili ni danas, a priopćili su da ne žele doći iz razloga da ih se vrijeđa na osobnoj i stranačkoj razini, a sve s dozvolom predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana. Štoviše, poručili su da će ubuduće pravnim putem tražiti ocijenu zakonitosti rada sjednice.

Na njihovo priopćenje ironično se osvrnuo direktor Varkoma Željko Bunić, budući da je danas nastavljena točka vezana uz zastoj aglomeracije – U budućnosti ću svoje prezentacije učiniti boljima, sve će biti crvenom bojom napisano, baje, idealni ljudi, idila... Ta idila naravno da nije točna – započeo je Bubnić.

- Ne mogu jednostavno shvatiti neodgovornost nekoga tko tvrdi da se nešto moglo prodati nekome tko ne nudi ništa ili ono što nudi je čisto pogodovanje. Bio sam konsterniran kada sam vidio te ugovore. Sada su sve radnje pod DORH-om i MUP-om – rekao je Bunić.

'Šteta što danas nema Bosilja'

- Šteta što danas nema Bosilja. Zadaća nadzornog odbora nije samo nadzirati, nego je dužnost loše odluke popraviti ili se od njih jednostavno ograditi. Međutim, oni to nisu napravili – bile su riječi gradonačelnika Čehoka, koji je dodao kako je sada potrebno dokazati da sa strane Varkoma nije bilo želje, namjere ni svrhe prikrivanja.

Davor Patafta javio se za riječ s računicom da je izgubljeno 30 milijuna kuna, što je ekvalilent trogodišnjem gradskom prirezu – Mogli smo građane osloboditi prireza, a izgubili smo 30 milijuna, nekakvim bočnim ugovorima doveli u pitanje 80 milijuna, a direktori su imali 30 tisuća kuna bruto plaću i lijepo živjeli.

Citirao je i neobvezujuću ponudu kupca Aquatehnike (Avenue Grupa) u kojoj piše da „radi izbjegavanja bilo kakvih dvojbi – njihov dopis ne predstavlja ponudu“. Čehok je dodao kako bi njihova kupnja bila dodatan udar na aglomeraciju jer bi kao vlasnici tvrtke koja nadzire aglomeraciju bili u sukobu interesa.

Sve će se znati polovicom listopada

Željko Bunić je naglasio kako bi se sve trebalo znati do 15.10. – Želio bih vjeovati da bez obzira na šlampavost, sve to skupa nema takvu posljedicu da se prekine projekt. Čak i u tom slučaju čvrsto mi je obećano da Varkom neće biti penaliziran. Moguće je da se projekt na dvije trase obustavi, nakon čega bi uslijedili pregovori i ponovna javna nabava, ali opet bih apelirao na sve nadležne da se takav scenarij ne dogodi. Varkom je sada čist i moramo ići dalje, zaključio je Bunić.

Komentari