forum žena

SDP-ovke povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pustile crne balone

U subotu 24. studenog 2018. godine u Zagrebu održana je 17. Izborna skupština Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske na kojoj su prisutne delegatkinje izabrale novo vodstvo.
Objavljeno: 28.11.2018. 08:28

Zadnja izmjena: 28.11.2018. 08:30

U subotu 24. studenog 2018. godine u Zagrebu održana je 17. Izborna skupština Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske na kojoj su prisutne delegatkinje izabrale novo vodstvo.

Izborna skupština okupila je dvjestotinjak delegatkinja koje su tom prilikom izabrale novu predsjednicu, potpredsjednicu, članice predsjedništva, te Glavnog i Nadzornog odbora Socijaldemokratskog foruma žena Hrvatske.

U radu Izborne skupštine kao delegatkinje sudjelovale su i delegatkinje SDFŽ iz Varaždinske Županije: Alenka Car, Tatjana Kreč, Ruža Kučar, Nada Špoljarić, Jasminka Žiher i Ana Antolić.

Tom prilikom za predsjednicu SDFŽ Hrvatske izabrana je Maja Sporiš, dok će potpredsjednice u sljedećem mandatu biti Tatjana Šimac-Bonačić i Sanja Tamarut. Za članice predsjedništva izabrane su: Mirela Ahmetović, Tanja Dalić, Vanja Posavac, Sandra Turković Sonja Kovač i Maja Krčum. Za jednu od 30 članica Glavnog odbora izabrana je Tatjana Kreč iz Foruma žena Varaždinske županije i to s najvećim brojem glasova.

Kako je i sam moto Izborne skupštine bio - Politika ženama!, a Izborna se skupština održala uoči 29. studenog, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženema bila je to prilika da SDP-ovke dignu svoj glas i ukažu na problem da se unatoč vremenu u kojem živimo prava žena, ali i ljudska prava općenito još uvijek krše. Stoga su simboličnim puštanjem crnih balona započele kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. 

Komentari