priopćenje za medije

Šemovec, Zamlaka i Štefanec neće biti izostavljeni iz projekta aglomeracije

Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)

Objavljeno: 24.04.2021. 10:27

Zadnja izmjena: 24.04.2021. 10:27

Foto: Objava Hrvatske demokratske zajednice (HDZ)

Na poziv građana, Zamlaku su nedavno obišli saborski zastupnik Anđelko Stričak i direktor Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Danijel Bunić, a tom je prilikom bilo riječi upravo o mogućnosti da Zamlaka, Šemovec i Štefanec također budu uključeni u projekt aglomeracije.

Saborski zastupnik naglasio je važnost aglomeracija zbog zaštite voda i tla, ali i podizanja komunalnog standarda građana.

- U Varaždinskoj županiji u tijeku su radovi, ili je u visokom stupnju pripreme, čak sedam novih aglomeracija, gdje svakako treba istaknuti već odmakle radove na Aglomeraciji Varaždin i Aglomeraciji Varaždinske Toplice. No između Aglomeracije Varaždin koja se gradi i Aglomeracije Ludbreg koja je u visokom stupnju pripreme, ostala su tri nepokrivena mjesta. Radi se o naseljima Zamlaka, Šemovec i Štefanec u Općini Trnovec Bartolovečki. Smatram da se i za ta mjesta mora naći rješenje. Hoće li to rješenje biti priključak na Aglomeraciju Varaždin ili jedna manja zasebna, odgovor na to pitanje će dati struka - izjavio je Stričak.

Da će se u slijedećih nekoliko mjeseci doći do prijedloga rješenja potvrdio je i Bunić.

- U narednom razdoblju, znači tri do četiri mjeseca, odabrat će se najpovoljnije rješenje, odnosno najbolja varijanta. Na temelju toga krenut će se s izradom sve potrebne dokumentacije te nakon toga ishodit će se lokacijska, a potom i građevinska dozvola. Nakon toga ostaje onaj zadnji, završni korak prije same realizacije, a to je da se vidi i osigura izvor financiranja. No svakako treba imati građevinsku dozvolu i projekt jer onda se može dalje dogovarati - pojasnio je Bunić.

Traženje rješenja pozdravljaju i u Općini Trnovec Bartolovečki, a načelnik Općine, Zvonko Šamec, naglasio je jako dobru suradnju s Hrvatskim vodama svih ovih godina, tako da ne sumnja da će se rješenje naći i ovoga puta.

Komentari