održana sjednica

Silvija Zagorec je nova upraviteljica Zaklade za prevenciju kriminaliteta 'Sveti Mihael'

Objavljeno: 28.10.2021. 12:25

Zadnja izmjena: 28.10.2021. 15:36

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", zamjenica župana Silvija Zagorec jednoglasno je izabrana za upraviteljicu Zaklade.

Uz članove i predsjednicu Upravnog odbora Sandru Županić, izboru nove upraviteljice prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je članovima poželio puno uspjeha i konstruktivnosti u radu te je obećao angažman i potporu županijske vlasti u provedbi zacrtanih programa i projekata. Izabrana upraviteljica Zaklade Silvija Zagorec je zahvalila na povjerenju te je rekla kako joj je čast i zadovoljstvo što je uključena u rad jedne takve zaklade.

- Uvjerena sam da ćemo blisko surađivati te da ćemo u suglasju vođeni dobrim i konstruktivnim idejama te prijedlozima iznjedriti niz akcija koje će ići u smjeru prevencije općeg kriminaliteta. Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti. Ključ uspjeha i dobrog rada djelatnika policije je prevencija. Suradnja s općinama i gradovima također je jedan od prioriteta u našem radu i stoga se veselim svojem doprinosu daljnjem profiliranju i aktivnostima zaklade - rekla je Zagorec.

Prevencija kriminaliteta

Zakladu za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" osnovala je Županijska skupština Varaždinske županije na prijedlog PU varaždinske, a njena je svrha pružanje novčane i druge pomoći u realizaciji projekata i aktivnosti na prevenciji kriminaliteta i unapređivanju sigurnosti građana i imovine, te promicanju i jačanju sigurnosti prometa na cestama i prevenciji ostalih delikventnih ponašanja na području Varaždinske županije.

Članovi Upravnog odbora Zaklade su, uz Sandru Županić, i županijski vijećnik Mario Milak, predstavnik udruga civilnog društva Robert Puja, predstavnik uglednih i stručnih osoba iz javnog života Vjeran Rožić, predstavnica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu Darinka Brđanović te Dalibor Božić i Tatjana Novak iz PU varaždinske.  

Komentari