obilazak radova na vrtiću

FOTO: Evo kako će izgledati obnovljeni novomarofski vrtić

Objavljeno: 24.06.2020. 15:40

Zadnja izmjena: 24.06.2020. 15:47

Foto: Dino Možek

S obzirom da danas istječe rok mirovanja, uskoro će biti potpisan ugovor s izvođačem radove i u roku mjesec dana mogla bi započeti desetljećima očekivana izgradnja istočne novomarofske obilaznice, vrijedne 147 milijuna kuna.

Rekao je to danas Siniša Jenkač, gradonačelnik Novoga Marofa, prilikom obilaska radova na dječjem vrtiću, koji se trenutno dograđuje u visini investicije od 9,5 milijuna kuna. Energetska obnova pritom stoji tri milijuna kuna, a od toga je 6,5 milijuna kuna Grad uspio osigurati kroz Europske fondove.

- Javljat ćemo se i dalje na natječaje, a ovih dana izabrani su i izvođači radova za sanaciju odlagališta otpada. Riječ je o investiciji većoj od 10 milijuna kuna. Kada se pridoda i reciklažno dvorište vrijedno cca 2 milijuna kuna, govorimo o preko 20 milijuna kuna investicija koje se trenutno odvijaju na području Grada Novog Maroda – rekao je gradonačelnik Jenkač, koji je radove na dječjem vrtiću s državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede Zdravkom Tušekom.

Tušek je tom prilikom naglasio kako se trenutno radi na 41 vrtiću na području tri sjeverne županije, a tijekom mandata ove Vlade ukupno je ugovoreno oko dvije milijarde kuna različitih projekata.

Komentari