Siniša Varga u Varaždinu: Vjerujemo da ćemo 2015. pokrenuti projekt kirurgije

Objavljeno: 07.01.2015. 20:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Ministar zdravlja Siniša Varga, u pratnji domaćina sanacijskog upravitelja Opće bolnice Varaždin Mladena Smoljanca, saborskog zastupnika Maria Habeka i zamjenika župana Varaždinske županije Alena Kišića, razgledao je 3. Odjel u prizemlju bolnice i dovršene prve faze novog odjela palijative u bolnici u Novom Marofu, a potom je obišao i varaždinsku bolnicu.

Naime, spomenuti odjel u prizemlju novomarofske bolnice će do završetka nove spojne zgrade biti u funkciji palijativne skrbi u kvoti od 85 kreveta, a po završetku nove zgrade za palijativu, taj će odjel biti za produženo liječenje.

Nakon bolnice Novog Marofa, ministar Varga posjetio je i varaždinsku bolnicu, gdje je obišao zgradu patologije koja je potpuno energetski obnovljena na tzv. nivo ''A''.

- Ovo je jedan pozitivni primjer postizanja energetske učinkovitosti. Počeli smo s onom najnižom razinom za energetsku učinkovitost, od nivoa "G", a s uređenjem fasada, prozora i krovišta uspjelo se doći na razinu "A". To znači da će se dugoročno vrlo brzo investicije isplatiti kroz uštede na energentima potrebnim za grijanje i hlađenje samog objekta. Naravno, idemo dalje. Vjerujemo da ćemo 2015. pokrenuti projekt kirurgije. Koliko mi je poznato svi nacrti i planovi su gotovi i iščekujemo početak radova na novoj kirurgiji - istaknuo je ministar Varga tijekom svog posjeta Općoj bolnici Varaždin.

Komentari