oslikan balon

Sjećate li se balona Varaždinske županije? Evo gdje je on sada

Objavljeno: 21.07.2022. 08:32

Zadnja izmjena: 21.07.2022. 08:32

Balon Varaždinske županije, oslikan Rabuzinovim djelom "Svečanost cvijeća" svojevremeno je predstavljao Varaždinsku županiju na svjetskim natjecanjima i okupljanjima, a sada je ponovno spomenut na sjednici Županijske skupštine.

Naime, vijećnika Marija Klapšu iz redova SDP-a zanimalo je gdje se trenutno taj balon nalazi te postoji li mogućnost da ga se prezentira na brojnim manifestacijama u turističke svrhe.

- Varaždinska županija ga je kupila, letio je 2018. i 2019. godine, a zadnjih godina nije. Na području Varaždinske županije imamo šest gradskih turističkih zajednica i tri objedinjene zajednice. Ne bi li bilo turistički atraktivno da se taj balon, simbol Varaždinske županije, koji je i pokupio neke nagrade, ustupi turističkim zajednicama za potrebe nekakvih njihovih manifestacija, a ne da bude dostupan, kao što je bio tada, samo određenima - upitao je Klapša. 

Kako je odgovorio župan Anđelko Stričak, balon na vrući zrak trenutno je u Zagrebu.

- Balon je u vlasništvu Balon kluba Zagreb, sve pojedinosti kako je došlo do toga ne znam, ali svakako ćemo vam odgovoriti pisanim putem - rekao je Stričak.

Komentari