najava skupštine

Županija ostvarila višak, dovršit će ove projekte i nastaviti istraživanje geotermalne energije

Sjednica skupštine Varaždinske županije održat će se 20. srpnja s početkom u 9 sati, a na dnevnom redu naći će se ukupno 23 točke...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.07.2022. 09:55

Zadnja izmjena: 13.07.2022. 10:21

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić danas je na konferenciji za medije najavio nadolazeću sjednicu koja će se održati 20. srpnja s početkom u 9 sati.

Na dnevnom redu sjednice naći će se sveukupno 23 točke dnevnog reda. Što se tiče točke koja se tiče rebalansa proračuna, Križanić je objasnio kako je rezultat poslovanja u 2021. godini završio s 4,5 milijuna kuna u plusu, kao i s akumuliranim viškom poreznih prihoda, a od čega će se rebalansom sredstva iskoristiti za dovršetak započetih investicija. 

- Dodatno, 16 milijuna kuna ide u zdravstvene objekte, OHBP i Dnevna bolnica, zatim 5 milijuna kuna ide u investicije u školstvo (Medicinska škola i Arboretum Opeka) - rekao je Križanić i rekao kako 2,3 milijuna kuna dodatno ide za poticanje poljoprivredne proizvodnje.

Medicinska, Arboretum, Bukotermal

Na dnevnom redu naći će se između ostalog i Prijedlog odluke o zaduživanju za financiranje kapitalnog projekta rekonstrukcije i dogradnje Centra kompetencije u Medicinskoj školi. Za završetak projekta potrebno je zaduženje od 1,3 milijuna eura, a zaduženje za isti toliki iznos potreban je i za Arboretum Opeku. 

Vijećnici će također glasovati o prijedlogu Odluke o dokapitaliziranju Bukotermala s 12 milijuna kuna kako bi se, prema riječima predsjednika Skupštine, mogla nesmetano nastaviti radovi istraživanja na lokaciji na kojoj se planira graditi geotermalno postrojenje.

Komentari