"jedini krivac manu chao"

AKTUALAC Habuš: "Smjena Vlašića nije realna potreba, a Jelenu Toth ću smijeniti ako ponovi gubitak"

Objavljeno: 21.11.2016. 08:51

Zadnja izmjena: 21.11.2016. 13:00

Foto: Luka Šalamun

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća prvo pitanje postavio je SDP-ovac Josip Hehet i to Habušu, a o odgovornosti Vlade Vlašića, kao direktora Varkoma za poništen natječaj za projekt Aglomeracija. Podsjetimo, trošak koji Varkom mora platiti žaliteljima iznosi oko 500 tisuća kuna.

- Tko će platiti štetu, hoće li to možda biti građani kroz povećanje cijene vode? - upitao je Hehet.

-  Trošak će, nažalost platiti Varkom - kazao je Habuš te dodao kako će biti sazvan Nadzorni odbor i Skupština, gdje će direktor Vlašić objasniti zašto je žalba usvojena te kako će to biti činjenično stanje. Također je napomenuo kako je Zakon o javnoj nabavi problem ove države.

Podsjetimo,  prošli tjedan je i Gradski SDP zatražio ostavku Vlašića te Habuša da razmotri da ga smjeni.

>>EKSKLUZIVNO za eTV: Kišić traži ostavku direktora Varkoma Vlade Vlašića ili od Habuša da ga smjeni

- Vlašić je svoj dug čistoći platio. To je nesmotrenost i nadam se da se neće ponoviti. Smjena nije realna potreba, po meni to ima politički prizvuk.

O odgovornosti i ovrsi Vlade Vlašića govorio je i vijećnik Avar. Kazao je kako postoje indicije da je Vlašić imao dug od 560 tisuća kuna. Također je rekao kako će se ispričati ako ta indicija nije točna. 

O još jednoj smjeni

Nije štedio ni SDP, za koji kaže kako također postoje indicije da već tri godine zna za ovrhu i dug Vlašića, a tek sad traže njegovu smjenu.

>>ZA SVE JE KRIVA ŽENA Vlašić: "Zbog devet neplaćenih računa pozvao sam na red ženu "

Nezaobilazna tema bila je i Špancirfest, odnosno manjak od 766 tisuća kuna s kojim je poslovao. Avar se osvrnuo na izjavu Jelene Toth kako je pripremila sve u dva tjedna, te spomenuo kako ona za neuspjeh krivi sve ostale, Grad, Manu Chao i sl. Habuša je upitao hoće li tražiti njenu smjenu s mjesta direktorice Turističke zajednice Grada Varaždina.

 - Ako ponovi gubitak sljedeće godine, naravno da ću je smijeniti. Ipak, Jelena Toth je došla, može se reći, na gotovu stvar. Projekt je bio osmišljen, a osmislila ga je stara ekipa u Turističkoj zajednici. Pokazalo se da je velika bina bila pogreška, a jedini krivac za gubitak je po meni Manu Chao - objasnio je Habuš.

>>eTV: ŠPANCIRFEST POSLOVAO S MINUSOM Jelena Toth potvrdila: "Ostvaren je manjak od 766 tisuća kuna"

 

Komentari