proračun za prošlu godinu

Sjednica Gradskog vijeća: U proračunu Marofa višak prihoda veći od milijun kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.06.2017. 19:30

Zadnja izmjena: 29.06.2017. 19:34

Odgovorna financijska politika te mjere štednje i racionalnog ponašanja s proračunskim novcem dovele su do činjenice da je Grad Novi Marof u prošloj godini u proračunu ostvario višak prihoda nešto veći od milijun kuna. Istaknuto je to između ostalog za vrijeme rasprave o izvršenju proračuna za prošlu godinu što je bila središnja tema sjednice Gradskog vijeća Novog Marofa održane u četvrtak. Time je za gotovo polovinu iznosa smanjen naslijeđen manjak iz 2015. godine koji je tada iznosio 2,18 milijuna kuna.

– Kada se usporede prihodi i rashodi za prošlu godinu vidljivo je i veseli pozitivan rezultat od 1,07 milijuna kuna koje smo iskoristili za pokriće naslijeđenog manjak od gotovo 2,18 milijuna kuna. Kada smo u kasno proljeće 2015. godine dobili povjerenje građana na prijevremenim izborima jedan od prioriteta je bio saniranje manjka u gradskoj blagajni. Stigli smo na pola puta do ostvarenja tog obećanja i do kraja ove godine cilj je u potpunosti sanirati manjak – kazao je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Dodao je da ne želi više u javnosti polemizirati tko je odgovoran za stvaranje tog naslijeđenog manjka već da je važno istaknuti da je on iz dana u dan sve manji i da se zahvaljujući sve boljoj situaciji u proračunu u Gradu može razmišljati o novim projektima. Naglasio je i da već dugo nije bilo ovakve stabilnosti u proračunu na čemu će se i dalje inzistirati. Na kraju je izvješće prihvaćeno većinom glasova.

 

 

 

Komentari