svečana sjednica

Foto - Povijesni trenuci Općine Sveti Ilija: Projekti vrijedni 100 milijuna kuna i saborska zastupnica

"Bojim se reći, ali teško da će se poklopiti neke stvari koje su se poklopile u prethodnih nekoliko godina i teško će biti dostići tako velike projekte koji premašuju 100 milijuna kuna", rekao je načelnik Marin Bosilj...
Objavljeno: 16.07.2021. 21:40

Zadnja izmjena: 11.08.2021. 14:08

Foto: Luka Šalamun

Svečana sjednica općinskog vijeća Općina Sveti Ilija bila je prigoda da se podsjeti na četiri velika projekta koja se u općini trenuno provode, i to riječima kako će više teško biti dostići tako velike projekte koji u općini od 3,5 tisuće stanovnika i s proračunom od 6,5 milijuna kuna - ukupno premašuju vrijednost od 100 milijuna kuna.

Riječ je o aglomeraciji od 26 milijuna kuna, u kojoj je osim kanalizacijske mreže odrađeno i asfaltiranje svih cesta unutar četiri naselja u općini, te povijesnom projektu izgradnje osnovne škole u vrijednosti od 55 milijuna kuna, uz još sedam milijuna kuna koliko će se utrošiti na opremanje škole.

- Radimo i na trećem projektu, a to je dječji vrtić u Beletincu koji će u rujnu sljedeće godine početi s radom. Katastarska izmjera je četvrti projekt, koji smo počeli još 2013. i došli smo do samog kraja, pa se nadam da ćemo ga u narednoj godini završiti. Bojim se reći, ali ovi projekti će vjerojatno obilježiti još dugi niz godina pred nama, jer teško da će se poklopiti neke stvari koje su se poklopile u prethodnih nekoliko godina. Teško će biti dostići tako velike projekte koji premašuju 100 milijuna kuna - rekao je načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj.

Nadica Dreven Budinski, saborska zastupnica

Podrška i iz Sabora

Uz navedeno Općina provodi i projekt brzog interneta, moderniziranje dva sportska objekta, NK Bednja i NK Obreš, te izgradnja društvenih domova u Tomaševcu i Križancu. Odnedavno se mogu pohvaliti i saborskom zastupnicom, Nadicom Dreven Budinski koja mijenja Anđelka Stričaka koji je postao župan. I ona je također, obraćajući se okupljenima, obećala podršku.

- I meni će biti prioritet, kao saborskoj zastupnici, da pomognem u realizaciji još većih i boljih projekata, ali ne samo za općinu Sveti Ilija već i za cijelu našu županiju. To što svi projekti ovdje idu možemo zahvaliti i premijeru i Vladi, što su imali razumijevanja u ovim vremenima. To je doprinos da zadržimo naše mlade obitelji da ne idu raditi izvan Hrvatske, zaključila je Nadica Dreven Budinski.

U ime župana Varaždinske županije na svečanoj sjednici govorio je predsjednik Skupštine Varaždinske, Josip Križanić, dok se u ime načelnika i gradonačelnika nazočnima obratio načelnik Gornjeg Kneginca Goran Kaniški. Jedan od laureata bio je Tomislav Cikač, gospodarstvenik, predsjednik uprave društva PRO-KLIMA d.o.o.

Komentari