noćni maraton

Sjednica je trajala 9 sati. Bosilj je sklopio oči. Zdravka Grđan: 'Malo hoćemo - malo nećemo'

Umor se vidio i na licu predsjednice Gradskog vijeća Zdravke Grđan, koja je u jednom trenutku vijećnicima odlučila skrenuti pažnju na trajanje sjednice, odnosno na dužinu rasprava od kojih su neke trajale i duže od dva sata....
Objavljeno: 09.09.2021. 21:16

Zadnja izmjena: 10.09.2021. 07:57

Foto: Screenshot: Prijenos uživo

Sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, održana u četvrtak, trajala je nešto manje od devet sati, odnosno toliko dugo da je gradonačelnik Neven Bosilj u jednom trenutku nakratko sklopio i oči. 

Umor se vidio i na licu predsjednice Gradskog vijeća Zdravke Grđan, koja je u jednom trenutku vijećnicima odlučila skrenuti pažnju na trajanje sjednice, odnosno na dužinu rasprava od kojih su neke trajale i duže od dva sata.

- Drage kolegice i kolege, Varaždinke i Varaždinci, mislim da je ovo tipična slika nas: malo hoćemo-malo nećemo. Ako ćemo mi takvim tempom ubuduće razgovarati i donositi političke odluke, bojim se da tu nema nekog razvoja - rekla je Zdravka Grđan.

Sjednica je, podsjetimo, započela u četvrtak u 13.00 sati poslijepodne, a završila je u 21.45 sati, odnosno kasno navečer. Imala je 21 točku dnevnog reda, a s obzirom na tempo rasprava - činilo se da bi mogla potrajati sve do tri sata ujutro.

Jedna od glavnih rasprava odnosila se na pitanje lokacije gradske mini tržnice i trajala je oko dva sata. Lokacija je naposlijetku izglasana, no prema svemu sudeći toj priči se ne nazire kraj.

Na sjednici se moglo čuti i kako je Neven Bosilj upravo u četvrtak razriješio direktora Čistoće Davora Skrozu, a izglasan je i manji broj upravnih odjela - koji su smanjeni s devet na četiri. 

Svih devet sati trajanja sjednice možete pogledati ovdje:

 

Komentari