informatizacija škola

Škole iz Varaždina i Visokog odabrane za sudjelovanje u pilot projektu e-Škole

Objavljeno: 23.11.2017. 12:45

Zadnja izmjena: 23.11.2017. 12:46

Foto: Arhiva

U rujnu ove godine CARnet je objavio poziv za iskaz interesa za korištenje Sustava za informatizaciju poslovanja ustanove (SIPU) u okviru pilot projekta e-škole, kojemu je cilj razvoj digitalno zrelih škola.

Interes je iskazalo 64 škole, a odabrano ih je 28 iz cijele Hrvatske. Među njima su i tri škole iz našeg kraja - Prva gimnazija i V. osnovna škola Varaždin te osnovna škola Visoko. Ideja projekta jest uspostaviti centralizirani, jedinstveni, standardizirani sustav za informatizaciju poslovanja i praćenja poslovnih procesa u skolama.

Sustav, u osnovi baziran na proračunskom računovodstvu i poslovanju korisnika državnog proračuna, treba biti integriran s postojećom imeničkom infrastrukturom i po potrebi s ostalim uslugama za škole. CARNet će osigurati infrastrukturne preduvjete za implementaciju sustava, nabaviti računalnu opremu za korištenje sustava u školama, osigurati razvoj osnovnog i dodatnog modula sustava za informatizaciju poslovanja ustanove, edukaciju korisnika u školama za korištenje sustava, podršku korisnicima i održavanje sustava za vrijeme trajanja pilot faze projekta.

Komentari