otpad i najavljeni prosvjedi

Škvarić: Župane, uzmite za ruku Bosilja i Batinića te zajedno riješite problem

Temu je započeo Marijan Škvarić predloživši inicijativu za rješavanje problema s Ministarstvom održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a nadovezao se i Mario Klapša.
Objavljeno: 01.12.2021. 09:33

Zadnja izmjena: 01.12.2021. 09:38

Foto: Arhiva

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj ne odustaje od odluke da se otpad odlaže u Jerovcu, čemu se ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić cijelo vrijeme protivi, a o tome se raspravljalo i na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine.

Temu je započeo Marijan Škvarić (HNS) predloživši inicijativu za rješavanje problema s Ministarstvom održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Nakon odbijanja Ivkomove žalbe, opet smo u situaciji gdje će cijela županija u skoro vrijeme imati velikih problema s otpadom. Zato, župane, uzmite za ruku i jednog i drugog gradonačelnika, odite u Zagreb u Ministarstvo i riješite stanje s Piškornicom - rekao je Škvarić.

Kreće novi natječaj

O temi je govorio i vijećnik Mario Klapša (SDP) rekavši kako se zbog udvostručenja cijene građevinskih radova Piškornica neće graditi u narednom vremenu. Pritom je također pozvao Županiju da se uključi u rješavanje problema.

- Smatramo da se sve županije, među kojima je i Varaždinska županija, moraju uključiti u rješavanje te problematike - rekao je.

Župan Anđelko Stričak na to je odgovorio kako će okupiti sve načelnike i gradonačelnike s ivanečkog područja, kao i ostale zainteresirane načelnike, da "pokušaju riješiti tu krizu".

- Jučer smo imali sastanak sa ministrom Ćorićem, dogovoreno je da se natječaj poništi jer je cijena previsoka. Krećemo odmah s novim natječajem te nam je cilj da se u dogledno vrijeme taj projekt privede kraju te da napokon riješimo tu problematiku - rekao je Stričak.

O kupnji MBO-a

U istom kontekstu župan Stričak komentirao je i soluciju da se kupi MBO, o čemu se govorilo na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Prozvao je potom Budimo grad, SDP i Reformiste: "Oni su 12 godina prosvjedovali protiv toga pogona, a sada bi ga kupili, iako će za 3-4 godine svi gradovi i općine otpad morati voziti u Piškornicu?", rekao je Stričak.

Komentari