Slobodna zona predstavila se na “Danima Hrvatske“ u Grazu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 12.06.2015. 18:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: SZ Varaždin

U sklopu „Dana Hrvatske 2015“ nedavno održanih u Grazu, na kojima se u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komore tamošnjim gospodarstvenicima predstavila Varaždinska županija, održana je panel diskusija...

Uz predsjednika uprave HEP-a Pericu Jukića, direktora EVN Croatia Wernera Casagrandea, Tomislava Makara iz VIPneta te direktora Wollsdorfa Andreasa Kindermanna na panel diskusiji sudjelovao je  i direktor  Slobodne zone Enriko Parlaj.

Parlaj je ukratko predstavio Slobodnu zonu, tvrtke na njenom prostoru te poslovne rezultate koje te tvrtke ostvaruju a koji Slobodnu zonu Varaždin čine najuspješnijom zonom te vrste u Hrvatskoj.

Na pitanje moderatora panel diskusije, Olivera Zeisbergera, koji su razlozi uspješnosti Slobodne zone te nedavno dobivena nagrada za najbolju slobodnu zonu u Hrvatskoj  Parlaj je kao ključne razloge naveo efikasnu javnu upravu i povoljnu investicijsku klimu,  obrtničku i poduzetničku tradiciju te educiranu radnu snagu u Varaždinskoj županiji.

- Slobodna zona, odnosno sami gospodarski subjekti u sklopu nje, konstantno imaju odlične poslovne rezultate. Moram istaknuti da tijekom godina krize Slobodnu zonu nije napustio niti jedan investitor – izjavio je Parlaj.

Zaključak na panel diskusiji je bio da svi rezultatu i situacija u gospodarstvu Varaždinske županije, kao i aktivnosti koje se poduzimaju na privlačenju investitora, pokazuje da su i Hrvatska i Varaždinska županija zainteresirani za nove investitore iz Austrije.

Komentari