Slovenski, mađarski i hrvatski policijski umirovljenici se družili u Lepoglavi

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 16.05.2015. 19:36

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 12:48

Oko 120 policijskih umirovljenika iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske posjetilo je Lepoglavu. Riječ je u članovima udruga umirovljenih policijskih službenika iz Varaždina, Čakovca, slovenskog Maribora i mađarskih gradova Marcalija i Nagykanisze koji se jednom godišnje okupljaju na zajedničkom druženju.

Domaćini ovogodišnjeg druženja - Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Varaždin i Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, za susret su odabrali Lepoglavu u kojoj su se policijski umirovljenici upoznali s njenom bogatom kulturno - povijesnom baštinom.

Posjetili su lepoglavsku crkvu, GalerijuJamnić, Dom kulture, muzej čipke i Gaveznicu - Kameni vrh. Predstavljena im je lepoglavska čipka i način njene izrade te minerološka zbirka s naglaskom na lepoglavski ahat.

Tijekom susreta u Lepoglavi, u kojoj im je ispred Grada Lepoglave dobrodošlicu poželio zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač, udruge umirovljenih policijskih službenika iz Varaždina i Čakovce potpisali su sa svojim slovenskim kolegama pismo namjere o daljnjoj suradnji.

 

Komentari