ništa prije ponedjeljka?

Ravnateljica Zember priprema očitovanje, a Zoran Šantek nam je objasnio dalju proceduru

Objavljeno: 23.01.2017. 13:25

Zadnja izmjena: 23.01.2017. 13:26

Foto: Arhiva

U srijedu u ponoć istječe rok od osam dana kojega je doktorica Zember dobila kako bi se očitovala na odluku Upravnog vijeća (UV) o razrješenju s mjesta ravnateljice.

Zamolili smo stoga predsjednika Upravnog vijeća Bolnice Zorana Šanteka da nam objasni dalju proceduru.

- Nakon što predsjednik UV OBV dobije očitovanje Ravnateljice - što bi trebalo biti u roku od 8 dana - sazvat će sjednicu UV OBV. Sjednica se saziva tri dana prije. Za nju će svi članovi UV dobiti poziv sa materijalima te će na sjednici odlučiti o opravdanosti činjenica koje joj se stavljaju na teret. - izjavio je Šantek.

'Naša prednost su ljudi'

Ravnateljica Zember nam je rekla da sprema očitovanje koje će predati u srijedu. Iz toga bi slijedilo da se sjednica Upravnog vijeća može najranije sazvati u subotu - ali s obzirom da to nije uobičajeno vrijeme održavanja sjednica, najvjerojatnije se ona neće održati prije ponedjeljka.

Doktorica Zember, koja je jedno vrijeme provela na radu i u bolnici Čakovec, osvrnula se na sve glasnije informacije da bi uređaj za nuklearno-magnetsku rezonancu mogao namjesto Varaždin otići upravo u Čakovec.

- Oni tamo imaju neke prednosti u odnosu na nas - imaju hitni medicinski prijem i potpuno opremljenu kirurgiju. Njihov župan koji je iz HNS-a surađuje s ravnateljem koji je iz HDZ-a kako bi dobili uređaj. Naša prednost su ljudi, samo njima treba omogućiti normalne radne uvjete, dati im priliku da se dodatno obrazuju, osigurati im da imaju potrebnu aparaturu i biti pravedan prema njima. - izjavila je ravnateljica Zember.

Komentari