prijedlog odluke

Solari na krovovima 12 škola i u bolnici, evo detalja

Kako stoji u obrazloženju, projektom će se instalirati mrežne krovne centrale na 12 škola čiji osnivač je Varaždinska županija. U varaždinskoj općoj bolnici također je pripremljen i prijavljen projekt proizvodnje solarne energije...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.05.2022. 10:30

Zadnja izmjena: 11.05.2022. 10:38

Na sljedećoj sjednici Županijske skupštine naći će se prijedlog o povećanju kapaciteta obrazovnih ustanova Varaždinske županije za proizvodnju solarne energije.

Kako stoji u obrazloženju, projektom će se instalirati mrežne krovne centrale na 12 škola čiji osnivač je Varaždinska županija, a to su: Osnovna škola Klenovnik, Osnovna škola Martijanec, Osnovna škola Ivanec, Osnovna škola Ludbreg, Osnovna škola Petrijanec, Osnovna škola Sveti Đurđ, Osnovna škola Trnovec, Osnovna škola Vinica, Osnovna škola Sračinec, Elektrostrojarska škola Varaždin, Gospodarska škola Varaždin i Strojarska i prometna škola Varaždina.

Projekt se financira iz provedbe EPG financijskog mehanizma za razdoblje od 2014. do 2021.godine između Islanda, Kneževine Lihtenštajna, Kraljevine Norveške i Republike Hrvatske te Programskog sporazuma o financiranju Programa ' Energija i klimatske promjene'', potpisanog 21. prosinca 2020.godine u iznosu od 2.2 milijuna kuna. 

U varaždinskoj općoj bolnici također je pripremljen i prijavljen projekt proizvodnje solarne energije čija je vrijednost oko 5,5 milijuna kuna, od čega je 85 % bespovratnih sredstava iz EU, dok će ostatak biti iz vlastitih sredstava, stoji u izvješću varaždinske bolnice. 

 

Komentari