Sportaši izgrađivali europski indetitet u Mlinarcima

Objavljeno: 13.07.2011. 17:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: cestica.hr

Treći susret EU projekta Izgradnja Europskog identiteta kroz zajedničke kulturne i sportske tradicije održao se u mađarskom mjestu Mlinarci, smještenom uz rijeku Muru i hrvatsko-mađarsku granicu.

Na trećem susretu EU projekta Izgradnja Europskog identiteta kroz zajedničke kulturne i sportske tradicije na programu su bili sportaši koji su se natjecali u nogometu. Podsjećamo, prva su dva kruga nositelji susreta bili vatrogasci i folklorne skupine, a susreti su održani u svibnju i lipnju u Babincu u Hrvatskoj i Cirkulanama u Sloveniji.

U službenom dijelu dobrodošlicu gostima i sudionicima u projektu uputio je načelnik Stjepan Vuk, koji je naglasio da općina Mlinarci broji 732 stanovnika koji su većinom hrvatske nacionalnosti pa mladi polaze i dvojezične škole, a potom je održano i predstavljanje ostalih općina koje sudjeluju u projektu. Ovaj susret održan je na temu sportskih druženja te su uz ostale znamenitosti pojedine općine predstavljene sportska društva i klubovi, a predstavljanje projekta održano je na hrvatskom, mađarskom, njemačkom i slovenskom jeziku.

Na održanom nogometnom turniru najbolji uspjeh i pehar za prvo mjesto osvojili su nogometaši Mlinarca koji su u finalu pobijedili kolege iz Cestice. Treće mjesto pripalo je nogometašima iz Slovenije dok su predstavnici općine Heiningen zauzeli četvrtu poziciju.

Na projektu Izgradnja europskog identiteta kroz zajedničke kulturne i sportske tradicije vrijednog  56.448,70 eura financiran sredstvima Europske unije radili su stručnjaci iz Agencije za razvoj Varaždinske županije, a susretu u Mlinarcima prisustvovao je i Josip Borak, direktor.

Komentari