u velikoj grabi

Foto - Slave se Dani Miholja, evo kako je bilo na svečanoj sjednici u Sračincu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.09.2021. 20:59

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 13:12

Foto: Luka Šalamun

Općina Sračinec slavi svoj dan, a svečana sjednica Općinskog vijeća dobra je prilika da se nabroje svi realizirani projekti u proteklom razdoblju, ali i da se najave novi.

Uz planirani završetak aglomeracije, završetak projekta Velika Graba, proširenje i asfaltiranje svih nerazvrstanih cesta kuda prolazi aglomeracija, načelnik Božidar Novoselec posebno naglasak stavlja na rekordan proračun koji za ovu godinu iznosi 43,6 milijuna kuna. 

- Početkom godine završen je projekt Velika Graba, a na otvorenju je prisustvovala i ministrica poljoprivrede Marija Vučković iz čijeg je ministarstva odobren naveden projekt. Predan je zahtjev za predujem u iznosu od 3 milijuna kuna koji nam je isplaćen te je predan zahtjev za drugu ratu u iznosu od 1,8 milijuna kuna. Proslijedili smo zahtjev za sufinanciranje bespovratnim sredstvima za spomenuti EU projekt i prema Ministarstvu regionalnog razvoja te imamo saznanja da su nam odobrena sredstva u iznosu od pola milijuna kuna, ali smo još u fazi potpisivanja ugovora - napomenuo je načelnik.

Također, završen je projekt postavljanja javne led rasvjete na državnoj cesti u Varaždinskoj ulici i županijskoj cesti kroz Sračinec i Svibovec. Završena su oba projekta uređenja malonogometnih igrališta s umjetnom travom i zaštitnim mrežama. Između drugih ostalih projekata, valja napomenuti kako se započelo s postavljanjem optičkog kabla i to najprije u naselju Sviboveciz razloga što se čitav vod odrađuje preko stupova niskonaponske mreže.

'Imaju se čime pohvaliti'

Prema riječima župana Anđelka Stričaka, u Sračincu se ove godine imaju s čime pohvaliti. - Ako zbog ničeg drugog onda je to zbog parka Velika graba, gdje će se i održati svečana sjednica. Vrijednost samo te investicije je oko 7 milijuna kuna, a u parku svatko može naći neki svoj interes, od najmlađih do najstarijih. Općina Sračinec se razvija kao urbano mjesto, blizu je Varaždina tako da je to njihova prednost i naravno da vjerujem da će ovo općinsko vodstvo uz pomoć Varaždinske županije iskoristiti svoj položaj i dodatno unaprijediti sami standard kvalitete života svojih građana dodatnim kulturnim, sportskim i svim drugim sadržajima - rekao je Stričak.

 

Komentari