U Sračincu je održana 8. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Sračinec, na kojoj su se okupili predstavnici iz svih sfera života - od načelnika Općine, predstavnika Policijske postaje Varaždin, obrazovanja, mladih, Crvenog križa, medija i vjerskog života.

Svoje izvješće o sigurnosnom stanju na području Općine Sračinec podnio je načelnik Policijske postaje Varaždin Krešimir Bosak, koji je između ostalog istaknuo da su u Općini Sračinec u protekloj godini zabilježena dva smrtna slučaja u prometu, što je zabrinjavajuće.

U 2017. godini na području Općine Sračinec stanje je zadovoljavajuće što se tiče kriminaliteta, koji je u odnosu na 2016. godinu smanjen za 60%. Što se tiče razriješenosti kaznenih djela 65% kaznenih djela je riješeno, a ukupna šteta po kaznenim djelima je 160.000 kuna.

Načelnik Općine Novoselec istaknuo je kako imaju odličnu suradnju s policijom u evidenciji prekršitelja, osobito sprečavanju i kažnjavanju vandalskog ponašanja mladih. Ističe kako upravo zbog poboljšanja sigurnosti u prometu, Općina Sračinec, u suradnji s mjerodavnim institucijama, pokreće mnogobrojne preventivne akcije kao što je podjela reflektirajućih prsluka i traka, a ove će godine, prema riječima načelnika, zasjati i novi znakovi na pješačkim prelazima.

Naime, u suradnji sa Hrvatskim cestama bit će postavljeno pet svjetlećih znakova s osvjetljenjem pješačkog prelaza, na ovim lokacijama u Sračincu: kod pošte, ispred osnovne škole, ispred zgrade Općine, kod Doma kulture te pored dućana MCI. Ovim će se postići da pješački prelazi budu puno jasnije vidljivi sudionicima u prometu na  jednoj od najprometnijih cesta u državi.

Nadalje, provodi se akcija čišćenja svih prometnica od kamenčića zaostalih od zimskog održavanja cesta, a planira se i postavljanje javne rasvjete te proširenje ceste u blizini mosta preko kanala HE Varaždin koja vodi u Svibovec Podravski. Policija će ubuduće više pažnje posvetiti i problemu gužve na državnoj cesti u vrijeme kada roditelji dovoze djecu u osnovnu školu u Sračincu.

Komentari

12.04.2018. 08:39h Zadnja izmjena: 12.04.2018. 08:43