radni sastanak

Stanje u udomiteljstvu i reforma sustava socijalne skrbi glavne teme sastanka u Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.12.2021. 20:03

Zadnja izmjena: 16.12.2021. 20:03

Stanje u udomiteljstvu te reforma sustava socijalne skrbi koja je u tijeku, bile su glavne teme sastanka održanog u četvrtak u Centru za socijalnu skrb Novi Marof.

Državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić održala je sastanak s ravnateljima centara za socijalnu skrb iz Varaždinske županije, a nazočili su i saborski zastupnik i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač te saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski.

- Samo u 2021, godini, na području Varaždinske županije odobrili smo suglasnosti za 12 zapošljavanja u centrima za socijalnu skrb, u četiri centra koje imamo u ovoj županiji. Temeljem akcijskog plana koji je usvojen na Nacionalnom vijeću za razvoj socijalnih politika, donesen je dugoročan plan zapošljavanja stručnih radnika kako bi se prvenstveno smanjio broj korisnika po stručnom radniku, a kako bi stručni radnici mogli na najbolji mogući način voditi brigu i skrb o svojim korisnicima. U ovoj smo godini zaposlili 200 ljudi u centrima za socijalnu skrb te 150 osoba u ustanovama – rekla je Mađerić.

Gradonačelnik Jenkač je podsjetio da Novi Marof, zahvaljujući dobroj suradnji s Ministarstvom, sada ima prekrasan novi centar.

- Grad Novi Marof jako dobro surađuje s Ministarstvom i sa svojim Centrom koji pokriva cijelu bivšu Općinu Novi Marof, dakle dva grada i četiri općine. Mi smo im maksimalni suport u rješavanju svih potreba i problema i zajedno stvaramo ugodnije društvo. Vjerujem da svi korisnici mogu biti zadovoljni – kazao je Jenkač.

Komentari