vijećnićko pitanje

Što će biti s projektom skloništa za mačke? 'Ispituje se opravdanost realizacije tako skupog projekta'

''U idejnom rješenju koje je sastavni dio ugovora između Grada Varaždina i Republike Hrvatske, a koji je nastao prilikom darovanja nekretnine ne spominje se sklonište za mačke''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.01.2022. 09:08

Zadnja izmjena: 27.01.2022. 09:10

Nakon što je HDZ-ov vijećnik Damir Habijan na protekloj sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje u kojoj je fazi projekt izgradnje skloništa za mačke u Belim kipima kod Drave, sada je stigao i pisani odgovor.

U njemu između ostalog stoji i ono što je gradonačelnik Neven Bosilj rekao na sjednici - u idejnom rješenju koje je sastavni dio ugovora između Grada Varaždina i Republike Hrvatske, a koji je nastao prilikom darovanja nekretnine ne spominje se sklonište za mačke. Ipak, pojašnjavaju iz Grada Varaždina,  u svibnju 2021. napisan je projektni zadatak i provedena je javna nabava za izradu glavnog projekta skloništa za mačke. Na temelju tog natječaja izabran je projektant, sklopljen ugovor i u studenom 2021.isporučen je glavni projekt.

- Projektant je procijenio troškove izgradnje na preko 8 milijuna kuna, a u proračunu za 2022.predviđen je manji iznos iz sredstava obveznica. Zahtjev za građevinsku dozvolu nije podnesen već je naručena i izrađena izmjena i dopuna idejnog rješenja s ucrtanim skloništem i Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine upućena molba za sklapanje aneksa ugovora. U međuvremenu se ispituje opravdanost realizacije tako skupog projekta - navode iz Grada Varaždina.

Komentari