Stotinjak branitelja iz Varaždina podržat će skup "Zajedno do pobjede" u Zagrebu

Objavljeno: 02.05.2015. 11:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Arhiva eVz

Više od stotinu veterana Domovinskog rata iz Varaždina i okolnih mjesta danas će u poslijepodnevnim satima organizirano krenuti na Skup zajedništva 100% za Hrvatsku – "Zajedno do pobjede"...

Branitelji su primjer zajedništva, odanosti i ljubavi prema domovini, a upravo su zahvaljujući ovim pozitivnim društvenim vrijednostima, obranili hrvatsku domovinu. Na skup domoljuba u Zagrebu nosimo ratne zastave svojih postrojbi i prije svega, nacionalna obilježja,  naglasio je Robert Puja, predsjednik Udruge veterana 7. gbr.

- Osim veterana „Puma“, u iznajmljenom autobusu koji iz Varaždina polazi u 15.45 sati, bit će pripadnici "Roda", "Tigrova" i 104. brigade HV-e. Na putu će nam se pridružiti i branitelji iz Varaždinskih Toplica – rekao je Puja.

Skup “Zajedno do pobjede“ organiziran je radi, braniteljima neprihvatljive regionalne razjedinjenosti Hrvatske i polarizacije društva. Počinje u 18 sati sv. Misom za Domovinu u Zagrebačkoj katedrali, a potom slijedi program s koncertom na Trgu bana Josipa Jelačića uz, barem je tako najavljeno, izravan prijenos nezavisnih TV postaja.

Podsjetimo, danas se u Borovu Naselju obilježava godišnjica pogibije 12 hrvatskih redarstvenika. Na komemoraciji žrtvama zločina koji je počinjen nad hrvatskim redarstvenicima 2. svibnja 1991. godine sudjeluje i izaslanstvo Udruge pripadnika SJP "Roda" PU varaždinske.

Pripadnici varaždinskih "Roda" će se nakon odavanja počasti stradalim redarstvenicima, također iz Slavonije uputiti na spomenuti skup u Zagrebu.

Komentari