aglomercija staje na 90 dana

Strahonja o aglomeraciji: ''Jasno je da Aquatehnika ne može biti podugovarač, ali ovakva praksa je kod nas očito uobičajena''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.08.2018. 11:05

Zadnja izmjena: 03.08.2018. 11:10

Foto: Arhiva

Gradski vijećnik Vjeran Strahonja također se osvrnuo na aktualnu temu oko zaustavljanja radova na dvije trase aglomeracije. Podsjetimo, aglomeracija se obustavlja na 90 dana zbog sumnje da je tvrtka u procesu javne nabave bila u sukobu interesa zbog potpisanih pisama namjere s Aquatehnikom.

Kako je na svojoj Facebook stranici napisao Strahonja, potpuno je jasno da Aquatehnika ne može biti podugovarač na projektu Aglomeracije te iako je takva praksa protivna propisima o javnoj nabavi, Strahonja je ustvrdio kako je ona kod nas -  očito neuobičajena.

- Kako inače protumačiti čuđenje i zabrinutost političara da bi mogli uslijediti penali- Ili kako protumačiti refleksno ispucane ideje da se šteta može umanjiti na način da se forimira nekakav garancijski fond kojim bi se takve štete pokrivale , a punio bi se iz državnog proračuna - upitao se Strahonja.

Dodaje kako političarima iz prošle gradske vlasti nije jasno da se treba javljati i na projekte gdje posao nije unaprijed dogovoren ispod stola, a što se pak tiče sadašnje gradske vlasti, napisao je kako ga brine to što se Aquatehnika nije javila niti na jedan od desetak projekata aglomeracije diljem Hrvatske , nego je firma u nekoj vrsti ''raspreme''.

- Ako su bivši radnici Aquatehnike lako dobili posao u drugim firmama, znači da su vrijedili. - zaključio je Strahonja.

 

Komentari