zašto podržava inicijativu

Stričak: Ako Grad preuzme Varteksovu halu, to će znatno podići vrijednost cijeloga kvarta

Prema njegovim riječima, jedna takva zgrada koja bi bila preuređena za društvene i kulture aktivnosti podigla bi vrijednost cijelog kvarta, a ujedno bi se i zaštitila graditeljska baština.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.10.2021. 12:34

Zadnja izmjena: 26.10.2021. 12:56

Nakon što je župan Anđelko Stričak na Facebooku pohvalio ideju Grada Varaždina da se jedna Varteksova hala pretvori u koncertnu dvoranu, pitali smo ga za obrazloženje.

Prema njegovim riječima, jedna takva zgrada koja bi bila preuređena za društvene i kulture aktivnosti podigla bi vrijednost cijelog kvarta, a ujedno bi se i zaštitila graditeljska baština.

- Bez obzira što je Varteks u cijelosti u privatnom vlasništvu, bitno je sačuvati radna mjesta. Također, iz medija saznajemo da se svega 20 % kompleksa koristi za proizvodnju. Stoga smatram da je dobro da se u sve to uključi Grad i kupi odnosno preuzme neku od tih zgrada pod zaštitom, a pogotovo ako postoji kakav dug Varteksa prema Gradu - komentirao je Stričak, dodajući kako prostora za kulturne i društvene namjene "nikad nema dovoljno".

Podsjetimo, predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić u intervjuu je otkrio da je Grad Varaždin zainteresiran za investiranje u koncertnu dvoranu koja bi nastala preuređenjem jedne od Varteksovih hala. Tome je prethodila sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici podržali prijedlog da se pomogne Varteksu na način da se postojeći dug otplati kroz dvije godine,  a solucija da se dug Varteksa eventualno ''zamijeni'' za neku zgradu spominjala se i tom prilikom.

Interes Kauflanda

Predsjednik uprave Varteksa Tomislav Babić u istom intervjuu otkrio je da je ugovor o prodaji zemljišta potpisan i s Kauflandom nakon što je već jedna kupoprodaja realizirana sa Sparom. Podsjetimo, sve se to odvija u sklopu strateškog projekta hrvatske Vlade pod nazivom "Varteks kvart - urbana regeneracija''.

Komentari