presica županije

eTV - Stričak o koroni u županiji: Nema više 'nadriepidemiologa', pa se nikog nije zatvaralo

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.01.2022. 12:29

Zadnja izmjena: 21.01.2022. 13:09

Foto: Fran Bijelić

Županijski stožer civilne zaštite danas je održao konferenciju za medije na kojoj je između ostalog rečeno kako unatoč pojačanom broju novozaraženih nema povećanje broja hospitaliziranih.

U Varaždinskoj županiji je u protekla 24 sata zabilježeno 665 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a zadnjih četrnaest dana bilježi se veliki porast novooboljelih u našoj županiji, odnosno 2100 novih slučajeva na 100 tisuća stanovnika. Ovo su općeniti su podaci sa konferencije za medije, a novinarima se obratio i župan Anđelko Stričak koji je zahvalio svima u suzbijanju četvrtog vala epidemije.

- Jedno veliko hvala na njihovom trudu, radu i marljivosti. Također, velika čestitka i našem stožeru da su uspješno vodili cjelokupni sustav kroz četvrti val epidemije koji je sada iza nas. S obzirom da sada u stožeru nema nadriepidemiloga, nije bilo proglašeno ratno stanje, nije bilo poziva da se sve i svatko zatvori i stožer se nije uspio s nikim posvađati. Kroz cijelo to vrijeme nisu uspjeli nikoga izvrijeđati. I na tom im čestitam i zahvaljujem, stoga još jednom čestititke i hvala svima - rekao je Stričak aludirajući na bivšeg župana Radimira Čačića koji je njega prozivao na jučerašnjoj presici.

 

Komentari