današnja emisija

eTV - Stričak: Bosilj ne treba posrednika, ali treba skrbnika. Mi provodimo 30 projekata, on ni jedan

Na izravno pitanje voditeljice smatra li da će gradonačelnik Bosilj riješiti 18-ogodišnji problem bala, Stričak je dao svoj odgovor...
Objavljeno: 05.09.2023. 12:57

Zadnja izmjena: 05.09.2023. 15:09

Nakon što je jučer gradonačelnik Bosilj rekao da očekuje sastanak kod premijera, za što smatra da kao gradonačelnik jednoga od najvećih gradova ne treba župana za posrednika, danas smo za komentar pitali i samog župana Anđelka Stričaka. 

Gostujući u drugoj emisiji nove sezone eTV studija župan Stričak dao je svoje cjelokupno viđenje glede zbrinjavanja varaždinskih bala. 

- Bosilj ne treba "posrednika", on treba novog "skrbnika" kao gradonačelnik. U prvoj godini mandata mu je to bila gospođa Haluga, kada su naglasili da je njen transfer bio bitniji od ilirskog preporoda. Ne znam gdje je sad ta gospođa, je li još savjetnica, pročelnica, skrbnikm, staratelj... Sada je staratelj gospođa Mirka Jozić, bivša pročelnica gradonačelnika Bandića, zato tak dobro u gradu ide - rekao je Stričak.

'Nisu sposobni riješiti ništa'

Na izravno pitanje voditeljice smatra li da će gradonačelnik Bosilj riješiti taj 18-ogodišnji problem, Stričak je odgovorio:

- Moja preporuka je da Bosilj porazgovara s izvođačem radova i neka ga lijepo zamoli ako se plaća 216 milijuna kuna po novom ugovoru da od prijašnje dvije pravne radnje odustane. Ne znam hoće li ih riješiti, ja ponavljam, Županija u to nije uključena. Što se tiče toga jesu li sposobni riješiti bale, oni nisu sposobni riješiti ništa - rekao je.

'Imamo 30 natječaja, Grad - nijedan'

Za kraj, pobrojao je natječaje u provedbi ili pripremi, usporedivši se pritom s Gradom Varaždinom, za koji ističe kako nema nijedan natječaj.

- Za razliku od Grada, čekaju nas slatke brige. U četvrtak otvaramo Spinalni centar, započinjemo s radovima na Centralnom operacijskom bloku, uskoro otvaramo Centar kompetentnosti u sklopu Medicinske škole, zatim se potpisuje ugovor o izvođenju radova na prvoj fazi Brze ceste, potom raspisujem natječaj za izgradnju nove zgrade za Javno zdravstvo. Trebamo sklopiti ugovor s projektantom za Glazbenu školu, raspisat ćemo natječaj za dogradnju školskog prostora i dvorane u sklopu 22 škole, obnavljamo Šaulovec, jahaonu... Imamo 30-ak natječaja u provedbi, Grad nema nijedan, čak ni Kučansku rampu - zaključuje.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao varaždinski župan Anđelko Stričak pogledajte ovdje:

 

Komentari