aktualni sat u IV. mjenom odboru

Stričak apelira na Štromara: "Potreban je hitan rebalans proračuna Županije, da se napokon riješi pitanje bolnice"

Objavljeno: 07.07.2016. 19:52

Zadnja izmjena: 07.07.2016. 20:03

Saborski zastupnik Anđelko Stričak tijekom aktualnog sata u IV. mjesnom odboru odlučno je zaključio kako je krajnje vrijeme da se počne s projektom Opće bolnice Varaždin, koji bi obuhvaćao dogradnju kirurgije kroz izgradnju hitnog bolničkog prijema, dnevne bolnice te naposlijetku izgradnje prostora koji bi bio potreban za ostale odjele. Za taj projekt predviđena je vrijednost od 80 milijuna kuna, od čega će ministarstvo sudjelovati sa 70 milijuna.

Stričak je napomenuo kako Županija treba dati 15% od vrijednosti projekta kako bi se s njim krenulo u realizaciju te dodaje: - Župan kaže da u proračunu nema predviđena sredstva za projektiranje. Treba hitno donijeti rebalans proračuna i pristupiti projektu.

Podsjetimo, na posljednjoj Sjednici Županijske skupštine, upravo je to pitanje postavljeno županu, koji je u taj trenutak bio odsutan.  

Utrošena sva sredstva, a nema parkinga...

Postavljeno je i pitanje Optujske, odnosno što će se dogoditi s prostorom stare vojarne. - Po meni Optujsku svakako treba dati Sjeveru, koliko god prostora traže. O tome se već puno razgovaralo, a smatram da se na tom mjestu treba razviti sveučilišni kampus - kazao je Stričak, a na pitanje o vremenskom roku dolaska Sjevera u Optujsku nije mogao konkretno odgovoriti.

Stanovnike 4. mjesnog odbora zanimalo je i kome da se obrate za parking u POS naselju. Stanovnici tvrde kako izgleda da naselje nije projektirano po papirima, iako su sva sredstva utrošena, jer je mjesto predviđeno za parking ostalo neasfaltirano. Time se izgubilo 80 parkirnih mjesta, a stanovnici naselja nemaju gdje parkirati svoje automobile. Stričak je napomenuo kako je to stvar Komunalnog, kojem građani ionako plaćaju pristojbu da bi se našao novac upravo za takve potrebe.

 

 

Komentari